Tremelo : Saga rond politiereglement brandveiligheid in horecazaken van 3 juli 2001, gaat verder. |
03 april 2016 |
Provinciegouverneur Lodewijk De Witte is een radertje in het manke systeem.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.443.500 Brussel / Leuven / Tremelo 03 april 2016.
Tremelo blijkt op 3 juli 2001 dan toch een politiereglement voor brandveiligheid in horecazaken te hebben bekrachtigd maar weigert dat, in het kader van het Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004, te overhandigen. Beroep tegen het stilzitten van gemeente Tremelo leert dat het over een federale materie gaat. Ondertussen werd een nieuw beroep aangetekend bij de FOD, daar komen we asap op terug. De "Saga" rond het politiereglement van 3 juli 2001 gaat dus onverminderd verder. Horecazaken zijn potentiėle haarden voor branden door kortsluiting en andere systematisch terugkerende oorzaken, voorbeelden daarvan in Morsum Magnificat.
Gouverneur Lodewijk De Witte.
Aangezien het de taak van het Binnenlands Bestuur, in casu de Gouverneur, is, die geacht wordt toe te zien op het feit dat burgemeesters de wet toepassen, werd aan Lodewijk De Witte het bewijs geleverd dat burgemeester Paul Dams -Open Vld- dat niet doet. In een brief van 29 maart 2016 laat Lodewijk De Witte -maar in feite een "Rode", red-, weten dat burgemeester Paul Dams voor de horecazaak aan de Schrieksebaan die hijzelf en zijn vrouw jaren hebben uitgebaat, toch een stappenplan heeft opgemaakt en er zelfs reeds herstellingen werden uitgevoerd!
Klacht.
Lodewijk De Witte die mede de Vlaamse Belastingbetaler over een meute juridische en andere medewerkers beschikt, slaat niet alleen de bal mis, maar respecteert zelfs het Decreet Openbaarheid van Bestuur niet, nog erger, Lodewijk De Witte verwijst voor een "klacht" naar de Beroepsinstantie -Kanselarij-, een instantie die reeds eerder heeft bepaald dat niet zij -de Vlaamse Overheid-, maar de federale regering bevoegd is. Lodewijk De Witte blijkt dus een radertje in het uurwerkje "van het kastje naar de muur", een systeem van het Belgisch falend beleid om burgers te ontmoedigen de ambtenarij -lees ambetantenarij- lastig te vallen. Als een bestuur het vertikt om de Openbaarheid van Bestuur te respecteren, kan wordt daartegen "beroep" ingediend en dat is geen klacht.
U leest het vervolg dra in een nieuwe uitgave van Morsum Magnificat.
Artikel n° : 03/16-6448 Geplaatst : 17:48 3/04/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.
|
Laatste update ( 03 april 2016 )
|