Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927130





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Werchter : Live Nations weer op milieurooftocht-Update1
01 april 2016
Stuk landbouwgrond wordt doodgewoon ingepalmd en opgehoogd.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.447.600
Mechelen / Werchter / Tremelo 01 april 2016.

--- Update 1
Niet eens een formaliteit?

Ondertussen is de milieuaanvraag die Live Nations vorig jaar in december indiende, bij de Provinciale Milieuvergunningscommissie gepasseerd en worden de laatste loodjes gelegd aan de voorbereiding van de voorlegging van het dossier bij de Bestendige Deputatie van de Provincie, dat gebeurt op donderdag 14 april 2016.

Geen illusie.

Al wie gecontacteerd werd met vragen over de grondwerken die op 1 april werden gestart, reageerde niet. Of Sven Buyens van de milieudienst van Rotselaar al terug is van zijn bezoek aan de werf van die dag, nu meer dan een week geleden, weten we niet. Meneer Buyens, net als Agentschap Natuur en Bos, de milieudienst van Rotselaar, de minister hebben geen van allen iets van zich laten horen! Alles en iedereen plooit voor de niets ontziende -geld- bende van Live Nations. Niemand hoeft zich illusies te maken, de vergunning is niets minder dan een vodje papier.

Nóg méér bomen kappen.

Het moet eveneens blijken dat er door Rotselaar weer een vergunning is afgeleverd voor het kappen van bomen, informatie daarover wordt bij ANB opgevraagd.
--- einde update 1 15:59 7/04/2016 

Sinds einde februari 2016 is deze redactie wat materiaal aan het verzamelen over de rottigheid rond het realiseren en het organiseren van het Rock Werchter festival. Uit de ondertussen verzamelde informatie die al meer dan één Gigabyte aan informatie opleverde is het duidelijk dat Live Nations heer en meester is en doet wat zij wil. Vergunningen is bijzaak, de milieudienst van Rotselaar speelt het spelletje gewoon mee aan het realiseren en in stand houden van milieumisdrijven. Rotselaar kende in 2014 een tijdelijke vergunning klasse I toe, in 2015 werd ze verlengd. De nieuwe aanvraag van Yo Van Saet in naam van Live Nations, dateert van 1 december 2015 en is nog niet ingewilligd, maar toch zijn er sinds 31 maart 2016 al werken gestart, platen gelegd, etc. Live Nations is dus op voorhand verzekerd de vergunning te krijgen, moeten we daar nog een tekeningetje bij maken, of snapt u het zo?

Ophogen.

Het is duidelijk dat Live Nations weer een stuk landbouwgrond voor haar activiteiten inpalmt. Een stuk landbouwgrond dat eigendom zou zijn van Louis Verbiest uit Zedelgem wordt "bewerkt" om te gebruiken voor Rock Werchter. Louis Verbiest weet zelfs niet dat zijn lap landbouwgrond waar vorig jaar nog maïs werd geteeld, nu wordt omgewoeld en met zand opgehoogd! Het gaat onder meer over perceel F342 langs het Tarweland. Wanneer we deze morgen bij de milieudienst van Rotselaar informeren, weet Sven Buyens nergens van, maar hij belooft wel poolshoogte te gaan nemen.

Grondverzet.

Bij de grondbank was men niet op de hoogte van enig grondverzet, toch was het een aan- en afrijden van vrachtwagens van de firma's Ronic en Michiels grondwerken uit Heist-op-den-Berg, er werd zand en grond aangevoerd. Ter plaatse bij de werken probeerde iemand ons wijs te maken dat de activiteit niets met het festival te maken had, ook bij Michiels grondwerken was men erg zwijgzaam. In dit letterlijk en figuurlijk stinkend dossier sluiten de -geld-rangen zich. Bij Live Nations werd er verzocht een mail te sturen naar Nele, maar een reactie bleef eveneens uit, idem dito bij OVAM, Agentschap Natuur en Bos en het Kabinet van Vlaams Minister Joke Schauvliege.

Meer van dat stinkend zaakje volgt asap.   


1 april 2016 : Perceel 342 langs het Tarweland te Werchter, ophogen van landbouwgrond met een laag zand en vervolgens grond.

Duidelijk.


Wat voor Morsum Magnificat duidelijk is, is dat het venijn zich in de gemeente Rotselaar bevindt, "Het Volk verkoos ook hier de leiders die het verdient". Inwoners die van het festival financieel beter worden, zwijgen wijselijk, voor geld danst de beer.... 

Artikel n° : 03/16-6446
Geplaatst  : 19:48 1/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 07 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.