Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927088





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Wijnhoeve Ramsel : Inspectie RWO vraagt gemeente Herselt om uitleg.
19 maart 2016
Dinner & Dance evenement organiseren zonder uitbatingsvergunning kan allemaal in Herselt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.424.100
Ramsel / Tremelo 18 maart 2016.

Sinds kort heeft het Agentschap Inspectie RWO -Inspectie RWO Antwerpen- zelf een onderzoek geopend naar de kromme stedenbouwkundige situatie van De Wijnhoeve. Aangezien Herselt nog niet volledig ontvoogd is, kan de Vlaamse Overheid tussen komen en dat is nu gebeurd. Gemeente Herselt moet aan de inspectie RWO nu verantwoording afleggen over de situatie. Dat zou ook gebeurd zijn, maar de gemeente Herselt zwijgt in alle talen. Kris Wintraecken van de Wijnhoeve bazuint het uit, met alles in orde te zijn, zo niet was ik reeds lang gesloten, klinkt het. Maar al gaat de leugen nog zo snel, de  waarheid achterhaalt ze wel. Morsum Magnificat heeft geen problemen met welke uitbating dan ook, maar wat de uitbaters van De Wijnhoeve presteren, kan niet door de beugel. Als Wintraecken toch met alles in orde is, waarom toont hij dan zijn goedkeuringsverslag van de elektrische installatie en het brandweerverslag niet?

Dinner & Dance.

De uitbaters hebben recent van hun vakantie kunnen genieten en op 19 maart 2016 is de eerste Dinner & Dance gepland. Volgens informatie zou De Wijnhoeve voor die avond vol geboekt zijn, dat is ook te zien op hun website. Zaterdag 19 maart wordt de eerste versie van een Dinner & Dance opgevoerd, er zijn beperkte plaatsen, zo is op de website te lezen. Of die beperkte plaatsen het gevolg zijn van een door de uitbaters opgelegde maximum bezetting dan wel de zaak met die maximum bezetting rekening te houden, nokvol zit?

Bereiden van maaltijden.

Het komt ons ter ore dat de uitbaters Morsum Magnificat beschuldigen van onjuiste berichtgeving en dat met De Wijnhoeve alles in orde is, zo niet zouden ze reeds lang gesloten zijn, dixit Wintraecken. Als Wintraecken beweert met alles in orde te zijn, waarom toont hij dan zijn goedkeuringsverslag van de elektrische installatie en het brandweerverslag niet? Ook gemeente Herselt kan in Openbaarheid van Bestuur dat verlslag niet tonen omdat het er gewoonweg niet is. Kris beschikt niet over de nodige beroepsbewijzen om als kok gerechten voor verbruik in een restaurant te mogen bereiden, daarom legt De Wijnhoeve kant en klaar bereide gerechten op het bord die onder andere door Hanos en Davigel worden geleverd. Geef toe, als u de producten van Davigel online bekijkt, ziet het er goed uit. Er is niets mis met diepvriesmaaltijden, meer restaurants maken daar gebruik van. Maar Kris moet dat niet ontkennen en als hij beweert dat het allemaal vers vlees is, hang dan uw diploma van kok in een kader tegen de muur, ook dat is gebruikelijk.

Politiereglement.

Voor de nachtwinkels is Herselt zeer streng, die dienen allemaal over een uitbatingsvergunning te beschikken, maar voor horeca en andere publieke gelegenheden sluit Herselt de ogen, erger, burgemeester Peetermans houdt de uitbaters zoals deze van De Wijnhoeve, de hand boven het hoofd, een kaakslag voor alle andere horeca bedrijven die wel in orde zijn. Volgens artikel 27 van het politiereglement van Herselt dient, wanneer in een besloten plaatst elektronisch versterkte muziek wordt geproduceerd, dit aan de burgemeester gemeld. Vragen werden daarover aan de korpschef van de PZ Zuiderkempen gesteld, maar een reactie daarop verwachten we uiteraard niet. We hopen dat er in De Wijnhoeve niets gebeurt waarvan een oorzakelijk verband met het ontbreken van de nodige vergunningen en maatregelen kan worden aangetoond, pas dan zal de kat op de koord komen.

Geen alleenstaand geval.

Het moet blijken, dat de handhaving in Herselt niet zó onafhankelijk is dan wat wordt beweerd. Uit een recent gehouden "open deur" bij de Gezondheidshoeve hebben wij aan de uitbater ook vragen gesteld, maar geen antwoorden gekregen. Daarom werden dan vragen aan de gemeente Herselt gesteld. Ook hier blijkt dat Herselt de ogen sluit en blijkbaar geen toezicht op de uitgevoerde verbouwingen heeft gehouden. In een handelszaak waar klanten worden ontvangen is een trapleuning aan de trap naar de verdieping een minimum aan veiligheid, maar die leuning was er niet. Morsum Magnificat plaatste die opmerking aan de eigenaar -die nota bene dokter is-, meer dan "inderdaad die opmerking werd al eerder gemaakt", werd niet gegeven. Handhaver Patrick van Herselt moet in Herselt duidelijk wat meer handhaven.


Een trap zonder leuning is wel een blaam voor de eigenaar die dokter is. Het toont ook aan dat Herselt na de verbouwingen, geen enkele controle uitvoerde. Burgemeester Luc Peetermans vervoegt onze lijst van burgemeesters witte boord criminelen.

Artikel n° : 03/16-6416
Geplaatst  : 8:33 19/03/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 19 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.