Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932088





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo: Texas City houdt tijdens het komende Paasweekend een "Council"-Update2
16 maart 2016
Het deels gehavende westerndorp ligt niet tegen de vlakte maar is nog actief.
-

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.452.800
Tremelo 15 maart 2016.

--- Update 2    3
Advocaat.

Het moet blijken, dat de "Cowboys" van Texas City het niet waarderen dat hun vragen worden gesteld die ze liever niet horen. Ze beginnen meteen te dreigen met een advocaat, we moeten ons dus niet afvragen hoeveel daar weer te verbergen is. Als iedereen welkom is in het "Saloon" dan zijn daar ook regels aan verbonden, maar de Indianen die rond de Totem dansen en Cowboys die "Het Volk" moeten lokken, hebben wellicht geen interesse voor die regels. Niettegenstaande zij zich via Facebook zelf publiek maken, wil Carole van Eesbeek dat hun privacy wordt gerespecteerd. Texas City vergeet, dat de gebouwen reeds lang hadden moeten zijn afgebroken, zij alleen mede een hopeloos juridisch gevecht nog niet tot afbraak zijn gekomen. Er zijn trouwens ook vragen gesteld over de technische installaties. Dat Tremelo geen deugdelijke handhaving heeft betekent niet, dat dit niet in vraag en aan de kaak moet worden gesteld. Het bericht van Carol dat onze berichtgeving aan hun advocaat wordt overgemaakt, komt hier over als kleur bekennen dat er wat te verbergen is en als intimidatie en dat heeft bij Morsum Magnificat een averechts effect.

Facebook.

Leuteren op Facebook is een volkssport geworden, eender wat wordt daar, ieder in diens eigen taal en mogelijkheden, op het internet gegooid, het is anderzijds voor sommige diensten stilaan een bron van
informatie geworden die de auteurs van dat geleuter zuur opbreekt. Morsum Magnificat reageerde op enkele berichten van Carole Van Eesbeek en Cindy-Sue Herreman, de twee bewoners van Texas City.

Wigwams.

Op Facebook worden foto’s gepubliceerd van enkele Wigwams die nu, een week voor het evenement, reeds opgesteld werden, het is inderdaad iets speciaals, maar wij hebben ook interesse voor het elektrisch bord van het Saloon en of dat door een erkend organisme werd gekeurd. Wij geloven niet wat Carol zegt “ de gebouwen zijn volkomen veilig en wij ondergaan alle controles “. Het is niet omdat een gebouw een controle ondergaat, dat dit ook daadwerkelijk in orde is, eerst zien en dan geloven.
--- einde update 2 11:37 20/03/2016

--- Update 1
Leven zoals de indianen uit de jaren 1800 - 1900

Via e-mail ontvangen we toch wat bijkomende informatie " ... wij hebben geen programma, activiteiten gebeuren buiten voor de mensen die dezelfde hobby doen : gedurende de weekend leven wij zoals in de jaren 1800/ 1900 in het wild west : trappers, indianen, cowboys, blauwe en grijs …. Met tipis, trapper, cowboys en militaire tenten .Iedereen maakt zijn eigen eten in zijn tent ... ".

Publiek.

De publiekstrekker is het aanschouwen van het spektakel van de hobbyisten die het leven van de indianen van destijds in en rond hun tenten nabootsen, Carol van Texas City : " ... de batimenten zijn privé omdat ons woonst is dus niet toegankelijk voor het publiek. Als het publiek komt, kunnen de mensen  zien hoe het leven was in den tijd en vragen stellen maar ze kunnen niet participeren, het is gereserveerd voor hobbyisten ..", einde citaat.

Tremelo streng?

Dat het evenement door het CBS op 23 februari 2016 werd vergund, is ons bekend, over het toezicht zegt Carol Texas : " Het gebeurt met de nodige toelatingen en verplichte verzekeringen. De gemeente is wel streng op hoor. Het gebeurt op verschillende locaties in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland enz verschillende keer per jaar ...", einde citaat.

NVDR.

Het publiek dat komt zal dan diens eigen boterhammen dienen mee te brengen en over het sanitair heeft de organisatie niet gesproken, dat zal misschien ook gebeuren zoals in de 17e en 18e eeuw. Voordeel is dat het een bosrijke omgeving is. Als de hobbyisten individueel in hun tentjes eten, de facto ook vuur maken, moeten ze toch rekening houden met artikel 89.8 van het Veldwetboek -en bosdecreet- dat zegt : " het is verboden om op het veld vuur aan te steken op minder dan 100 meter afstand van huizen, bossen, heiden, boomgaarden, hagen, graan, stro, mijten of van plaatsen waar vlas te drogen wordt gelegd ...". Dat de gemeente Tremelo streng is, geloven wij uiteraard niet. Mensen mogen hun plezier en hobby, religie hebben, maar het moet voor iedereen wel binnen de perken van de veiligheid voor personen en goederen blijven. We hebben het dan nog niet gehad over de toepassing van de wapenwet....

--- einde update 1 6:11 17/03/2016

De klassieke pers heeft zes jaar geleden massaal gekopt dat Texas City zou worden afgebroken, maar het is niet gebeurd, het organiseren van feesten gaat nog steeds met de regelmaat van een klok door. Dat is ook nu weer het geval, meer bepaald tijdens het weekend van 25 maart 2016. Eigenaardig genoeg is er voor dat evenement wat een "Council" wordt genoemd, heel weinig publiciteit gevoerd, er hangt een kleine affiche op de brievenbus van Texas City en verder een onopvallende aankondiging op hun Facebook pagina.

Vergunning.


Het College van Burgemeester en Schepenen van Tremelo leverde op 23 februari 2016 aan Texas City voor de activiteiten een vergunning af die zelfs van 21 tot 31 maart loopt. Op onze vraag via Facebook aan Texas City of er qua veiligheid een brandweerverslag is, reageert Cindy- sue " De gebouwen zijn volkomen veilig... wij wonen hier en hebben alle nodige vergunningen... en ondergaan ook de nodige controles .. ", einde citaat. Om zekerheid te bekomen hadden we liever het brandweerverslag gezien, tenslotte is er op het terrein reeds brand geweest.

Activiteiten.

Texas City kondigt een "Council" aan en het "Saloon open to all", maar verder is het gissen wat er te zien of te beleven is,het is toch logisch dat de activiteiten zouden worden publiek gemaakt.


Texas City in Tremelo aan de Basdongenstraat,3 te 3120 Tremelo waar de "Council" tijdens het paasweekend van 25 maart wordt georganiseerd.

Artikel n° : 03/16-6413
Geplaatst  : 19:58 16/03/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 01 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.