Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932091





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt weer in Fukushima : Geeft Greenpeace weer foute stralingsinformatie?
09 maart 2016
Jan Vande Putte van Greenpeace gaf in 2011 verouderde en onjuiste informatie aan Vrt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.413.000

Brussel / Tremelo 09 maart 2016.
Vijf jaar geleden stuurde de Vrt, net zoals nu, personeel naar Fukushima maar liet zich, om een risicoanalyse rond bestralingsrisico's van personeel op te stellen, informeren door Jan Vande Putte van Greenpeace. Maar "Greenjan" ging grandioos in de fout met de waarde van 5 millisievert als maximum stralingswaarde, wat maximum 1 millisievert per jaar mag zijn en geen 5 zoals Greenpeace toen beweerde.

Vragen aan het FANC.

Morsum Magnificat die de kwaliteiten van het FANC na het vernietigend rapport van 12 april 2007 nog steeds als incompetent aanziet -dat rapport is tot op heden nooit ontkracht met een nieuwe audit-, heeft vandaag via het meldpunt aan het FANC opnieuw, in het kader van de Openbaarheid van Bestuur van 11 april 1994 -federale wetgeving- inzage gevraagd van de risicoanalyse van de Vrt. Wij zijn benieuwd om te weten of Jan Vande Putte van Greenpeace zijn les vijf jaar later beter geleerd heeft.

Dit is geen show voor een film, maar ernst!



Zó gevaarlijk is het spul "Radium 226" dat het FANC voor de verwijdering ervan dergelijke maatregelen oplegt. Eenmaal het tuig dat door de Belgische firma L'Aigrette werd gemaakt en geplaatst, verwijderd, blijft de smeerlapperij op het dak liggen met alle mogelijke gevolgen van dien voor de besmetting met Radium 226.

Dakwerkers zijn gewaarschuwd :
Drieduizend daken radioactief besmet.


Morsum Magnificat verwijt het Federaal Agentschap Nucleaire Controle en het federaal parket de bevolking onvoldoende of zelfs niet, te beschermen tegen de gevaren van de afwrijfbare besmettingen veroorzaakt door in ons land massaal illegaal geplaatste radioactieve opvangers voor bliksem. Die tuigen uitgerust met Radium 226, vooral gebruikt op de types Kapton van de Belgische fabrikant Horemans-Souply, Preventor van het Franse Indelec, maar ook op de Combinator van de Belgische producent L'Aigrette, laten afwrijfbare besmettingen op de daken achter van meer dan duizend keer de toegelaten waarden. Op die wijze zijn minstens delen van drieduizend daken met afwrijfbare Radium 226 -halfwaardetijd 1602 jaar- besmet. Voorbeeld daarvan is de Sint Jacobskerk in Antwerpen. Zelfs een Amerikaans tijdschrift Vice  had aandacht voor de toestanden. 

Artikel n° : 03/16-6400
Geplaatst  : 9:03 9/03/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 09 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.