Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927106





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gemeentesecretaris Begijnendijk levert de snelste dienst Openbaarheid van Bestuur.
01 maart 2016
Op minder dan twee uur wordt de gevraagde informatie afgeleverd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.404.500
Begijnendijk / Bekkevoort / Tremelo 01 maart 2016.

We hebben hier bij de redactie de laatste jaren nogal wat meegemaakt en ervaring opgedaan bij het opvragen van informatie in het kader van de Passieve Openbaarheid van Bestuur. Instanties die tot op de laatste dag wachten alvorens de gevraagde informatie te geven, of zelfs niet reageren. Ook de gemeente Tremelo doet maar al te graag niéts waardoor beroep dient ingediend bij de Beroepsinstantie waarna bij die dienst, wanneer Tremelo na het indienen van de klacht toch beweegt, de beroepsinstantie insinueert dat verzoeker de diensten van de Beroepsinstantie toch wel overbelast. Hoe doortrapt en ploerterig kun je als gemeentesecretaris / gemeentelijke administratie zijn zodat de administratie in Brussel zich overbelast ziet. De Kanselarij moet met de vinger naar de malafide gemeentebesturen wijzen en niet op de pianist schieten die recht heeft op bepaalde informatie.

Verademing.

De gemeente Begijnendijk met gemeentesecretaris Sonja Goriëns, betekent daarop een verademing. Vandaag werd om 12.30u. per mail een bepaald document aangevraagd en, tot onze grote verbazing, viel het om 14.00u. al in onze mailbox, zonder énig probleem, zelfs met de opmerking dat bij eventuele vragen er steeds contact met haar kan worden opgenomen. Het is niet de eerste keer dat wij ervaren dat Sonja Goriëns wat dat betreft haar job ernstig neemt en dat wij vaststellen dat zij weet dat mensen récht hebben op bepaalde documenten.

Notabelen.

In Tremelo zijn ze echter nog niet zo ver in hun ontwikkeling, ze lopen er maar +/- 50 jaar achter. Daar bestaan nog altijd de notabelen zoals burgemeester, notaris, dokter enz. die denken dat zij vanuit de hoogte laatdunkend op het "gepeupel" mogen neerkijken trachtend deze zo dom mogelijk te houden ondertussen hopend dat zij er zelf beter van worden.

Bekkevoort,Tremelo..

In Bekkevoort weet de dienst bevolking niet correct volgens het in de wet voorzien systeem om te gaan met aanvragen voor een attest van woonst van derden. Bekkevoort wil daarvoor een document zien die bijvoorbeeld afkomstig is van een vrederechter. In Tremelo zet het "deskundig secretariaat" stommiteiten op papier waardoor ze duidelijk hun ondeskundigheid bewijzen. Over deze twee gemeenten later meer.             

Artikel n° : 03/16-6387
Geplaatst  : 19:53 1/03/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 02 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.