Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926275





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kasteelmoord en de peperdure perimeter voor iedereen?
29 februari 2016
Journalist van Het Laatste Nieuws en fotograaf Jan Verbeke Producties werden opgepakt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.403.500
Brugge / Tremelo 29 februari 2016.

Het mediacircus rond de kasteelmoord draaide vandaag weer op volle toeren, er werd een strikte perimeter ingesteld die zelfs door een heli van de federale politie werd bewaakt, de rekening van de ordediensten zal weer gepeperd zijn. Of de Vrt vandaag van buiten de perimeter de kans kreeg om binnen de perimeter beelden te maken, of het om oude beelden ging, weten we niet.

Opgepakt.

Bij de activiteiten op 17 februari 2012 in het Blekkerbos in Sint Maria Aalter werd er door het DVI, onder leiding van Alain Remue, ook een perimeter ingesteld. Journalist Dirk Coosemans van -toen- Het Laatste Nieuws en een fotograaf van Jan Verbeke Producties, het productiehuis van HLN, werden toen binnen de perimeter betrapt en bestuurlijk aangehouden. Uiteraard is dat niet in de gazet gekomen, niet bij HLN of een andere gazet. Journalisten van de klassieke pers zijn immers vele handen op één buik. Kort daarop was het akkefietje van Alain Remue met Coosemans al bijgelegd. Klassieke pers en politie zijn maar al te vaak een pot nat.

Perimeter voor alle -?-journalisten.

Uit een recent schrijven van de korpschef van PZ Zuiderkempen leren we dat die politiezone zelfs een perimeter heeft voor beroeps -lees kontlik- journalisten en journalisten stagiairs van de beroepsvereniging VVJ/AVBB! We komen daar asap nog op terug. In de PZ BRT mochten journalist Alain Trappeniers en een fotograaf tijdens de brand in Baal, onder het toeziend oog van de politie, óók de perimeter betreden. Daarvoor werd een dossier ingediend bij het Comité P.
      
Artikel n°  : 02/16-6384
Geplaatst  : 13:54 29/02/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.