Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926278





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging vzw in woelig en troebel water-Update1
10 februari 2016
Leden betaalden niet of stappen resoluut over naar GNS Press.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.383.800
Oostende / Lint / Tremelo 10 februari 2016.

--- Update1
In de marge.
We kunnen aannemen, dat bestuurders van AED Studios die veel weten over wat bij Alfacam allemaal misliep, niet opgezet zijn met het feit, dat Karin Stoop en Kristin Spiessens - beiden medewerkers van het failliete ALFACAM- plotseling als journalisten in de gebouwen van AED opduiken en er vergaderen. Hoe dan ook wenst men de bij de AED studio's dat de VJV vzw daar asap vertrekt " we hebben die ruimten nodig" is de officiële uitleg, maar wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen, dat er meer achter steekt.
--- einde update 1 13:37 11/02/2016

Nadat aftredend voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw, Walter Van Den Branden, in december 2015 om een nog niet nader verklaarde reden niet herverkozen werd, kwam ondervoorzitter Willy Piasecki, als waarnemend voorzitter in beeld. Morsum Magnificat bracht daarover op 29 januari reeds een online artikel. Maar ook daarrond is er bij het clubje onenigheid ontstaan. Nu Piasecki van die gelegenheid gebruik maakte om de vereniging, mede een artikel in Apache, op een ongelukkige wijze in de kijker te zetten, zit het er nu binnen het clubje bovenarms op.

Hoeveel leden?

Deze redactie verneemt dat leden van Vlaamse Journalisten Vereniging vzw -VJV vzw- de gang van zaken reeds lang met argusogen bekeken, het nu welletjes vinden en overstappen naar GNS Press. We vernemen ook dat 170 leden hun lidgeld niet meer zouden betalen. We proberen daarover een reactie te bekomen bij de man van de "kassa", cartoonist Ronald Libin, maar de Oostendenaar wil niet eens aan de telefoon komen en spant zijn echtgenote voor de kar om die boodschap over te brengen! Vervolgens proberen we de gewezen voorzitter Walter Van Den Branden te contacteren, maar ook dat lukt niet. Nog een ander persoon van de VJV vzw stelt zich vragen over het feit dat indien iemand binnen de VJV vzw op de hoogte is, dat naar buiten moet brengen!

Projectsubsidies.

Volgens een insider bij de VJV vzw zouden de projectsubsidies van de Vlaamse Overheid voor dit jaar al beloofd zijn en zou de vereniging zich daarover geen zorgen moeten maken, Morsum Magnificat gelooft dat niet en gaat dat in het kader van de openbaarheid van Bestuur bij de minister van Media nog natrekken.

Continuïteit.

Volgens Kristin Spiessens -recent na de bestuursvergadering gebombardeerd als co- voorzitter, red- heeft het bestuur de nodige schikkingen getroffen om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. De statuten werden aangepast en er volgt in mei 2016 een algemene ledenvergadering. Over het nog niet betalen van de lidgelden, zijn er brieven verzonden, maar bevestigen dat 170 leden niet zouden betaald hebben, zat er niet in.

Huur opgezegd.

Dat Kristin Spiessens nog niet kan vertellen waar de algemene vergadering doorgaat, is nogal wiedes, de huur bij AED Studio's in Lint waar ze nu verblijven is -wat ons werd bevestigd-, opgezegd en de VJV vzw is koortsachtig op zoek naar een nieuw onderkomen, misschien ergens in Antwerpen tegen een fikse huur zoals dat vroeger aan de Grote Markt 40 het geval was, grootsheidswaanzin moet ook wat kosten.

Screening.

We vernemen dan weer dat er over de journalistieke activiteiten van Kristin Spiessens vragen werden gesteld "ik heb voor Gazet van Antwerpen geschreven" zegt Kristin aan deze redactie, kwatongen spreken dat tegen, er zou zelfs over haar journalistieke activiteiten om lid te zijn van de VJV vzw een nieuwe screening gevraagd zijn, maar dat gebeurt blijkbaar niet. De Vlaamse Journalisten Vereniging vzw zit dus in woelig en troebel water. 

Artikel n°  : 02/16-6362
Geplaatst  : 14:57 10/02/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 11 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.