Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932304





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet : Kunst- en vliegwerk goed genoeg voor John Porter.
07 februari 2016
Ondermaatse herstelling na schade door ongeval in Scherpenheuvel-Zichem.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.380.000
Mechelen / Tremelo 06 februari 2016.

In de nacht van zaterdag 30 januari 2016 crashte iets voor drie uur 's nachts in de Nieuwstraat te Scherpenheuvel een auto tegen een elektriciteitspaal, de paal brak door de impact tegen de grond af, een dergelijk ongeval is een fait divers. De auto is niet frontaal op de betonpaal terecht gekomen, maar met de linker voorkant, vlak voor het linkse voorwiel. De bestuurder poetste de plaat en de ziekenwagen mocht leeg terugkeren. Het laagspanningsnet lag nog onder 380 Volt spanning op de straat, aftakkingen naar enkele woningen werden afgerukt. Niettegenstaande de relatief grote schade, bleef de onderbreking van de spanning beperkt, het geheel werd beschreven in Morsum Magnificat 246-14 van 30 januari 2016.

Het kunst- en vliegwerk van Telenet.

Aangezien het op die zaterdagvoormiddag van 30 januari regende en een kabel-tv net, in tegenstelling tot  een elektrische net, met veel meer technische zorgt dient behandeld, hadden wij hier bij Morsum Magnificat gedacht dat de twee technici die de herstellingen uitvoerden, ex werknemers van Mixt- Ics / Electrabel, op een later tijdstip zouden terugkeren om het kabelnet volgens de technische vereisten en methodes te herstellen, maar we hebben ons vergist, Telenet laat de boel hangen zoals het toen werd opgehangen, goed genoeg voor John Porter! Burgers mogen zich niet laten imponeren door de glosso documenten met daarop afgebeelde personen met lachende gezichten, pas dan moet je opletten en de zakken dicht houden, Telenet loert permanent op uw centen!


De coaxiale kabel van het verdeelnet is evenmin fatsoenlijk gespannen en hangt duidelijk veel meer doorgebogen -Pijl- dan die van de laagspanning. Om esthetische redenen wordt gevraagd om de doorbuiging -Pijl- van het kabel tv net gelijk te houden met deze van de laagspanning, maar ook dat werd door Telenet niet gerespecteerd! De onderste kabel is deze van Telenet.

Ex Eandis / Electrabel.


In de jaren 2002 zijn vijfhonderd personeelsleden die betrokken waren bij de kabeltelevisie via Mixt -Ics overgeheveld naar Telenet. Maar de verstandhouding met Telenet verzuurde al snel. Het van Electrabel overgekomen personeel was bovendien veel te duur voor Telenet. Bovendien waren die technici het niet erg gewoon om zelf de handen uit de mouwen te steken, ze schakelden aannemers in waarover ze dan dachten baas te mogen spelen, kortom, ze waren -behalve enkele uitzonderingen- niet al te veel gewoon. Het ging zelfs zo ver dat een aannemer in 2000 de volledige organisatie werd toevertrouwd voor werken aan de kabel-tv netten in regio Tienen! De herstellingswerken die Telenet te Scherpenheuvel-Zichem werden uitgevoerd door ex werknemers van Eandis / Electrabel, het resultaat is ondermaats.  

MM_247_02_Telenet_goed_genoeg.pdf

Artikel n°  : 02/16-6359
Geplaatst  : 11:35 7/02/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 08 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.