Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932305





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De gepersonaliseerde persconferenties fnuiken de persvrijheid.
05 februari 2016
Ministers houden met behulp van kontlikjournalistiek, de lastige vragen uit de publiciteit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.378.600
Brussel / Tremelo 05 februari 2016.

Uiteraard valt het "Het Volk" niet op dat de gepersonaliseerde interviews, die buiten de sfeer van de eigenlijke persconferentie waar de excellenties zich als een panel opstellen, worden afgenomen.  Vandaag was dat weer het geval met de minister van Justitie, Koen Geens en de minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon -die de officiële perskaarten van de beroepsjournalisten aflevert!-. Daardoor wordt de persvrijheid gefnuikt. Politici zijn, wanneer ze zich voor een persconferentie achter de tafel bevinden, zeer beducht voor vragen van journalisten die hun op voorhand niet werden toegespeeld.

Alternatief interview.

Wanneer er een persconferentie is, dan zitten de perswoordvoerders op de punt van de stoel om de gang van zaken te volgen, het wordt journalisten niet in dank afgenomen vragen aan hun minister te stellen waarvan zij niet op voorhand op de hoogte zijn. Morsum Magnificat is om die reden beducht geworden en stelt vaak als enige, zoals dat hoort, tijdens de persconferentie vragen. De klassieke pers, hautain als ze is, heeft geen enkele moeite om een alternatieve persconferentie mede een persoonlijk interview, te bekomen.

Afspraakjes.

Voor het interview van start gaat, wordt er eerst met de journalist nog wat geoefend hoe en over wat het interview zal gaan, er worden daartoe eerst afspraakjes gemaakt. Op die manier wordt "Het Volk" permanent in de maling genomen en blijven de politici en de journalisten de beste vriendjes, kritische journalistiek mag niet en wie zich, zoals Morsum Magnificat, in die zin opstelt wordt buiten spel gezet.

Voorbeeld.

Eén journalist van de Vrt, en zelfs lid van dat Nederlands VVOJ heeft het gedurfd om de -zijn- waarheid te vertellen en de vuile was -gericht aan Luc Rademakers- over de Vrt buiten te hangen, hij zal het geweten hebben.

Artikel n°  : 02/16-6358
Geplaatst  : 20:11 5/02/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 10 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.