Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Canon België komt fotografen tegemoet voor herstellingen-Update1
04 februari 2016
Service na verkoop nu ook voor niet professionelen toegankelijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.379.900
Brussel  / Tremelo 04 februari 2016.

--- Update1
Canon licht toe.
Naar aanleiding van onderstaand artikel, geeft Canon, bij monde van haar Marketing Manager PRO, Jan de Block, navolgende toelichting : " De “Meet en Greet” was een initiatief van onze service partner “ my SAV ”. Wij hebben onze lokalen voor dit evenement ter beschikking gesteld. Daarnaast hebben wij ook nog andere service partners zoals bvb Tech Repair -Bergen-Op-Zoom- ". einde citaat.
NVDR.
Over de vastgestelde problemen met de elektronische betaalwijze in de Nederlandse taal, reageerde Canon niet.

--- einde update 1 - 7:51 7/02/2016

Jaren liet Canon haar defecte fototoestellen herstellen bij ETB -Electronic Trading Benelux- in Roosendaal -Nederland-, ook niet professionele klanten werden er geholpen. ETB werkte goed tot wanneer dat bedrijf op in 2009 over kop ging. Een onderaannemer van ETB uit Kapellen nam de taken over, maar ook aan de activiteiten van dat bedrijfje kwam een einde, het werd voor wie met een defect Canon toestel was opgescheept, weer zoeken. Er was en is de mogelijkheid bij AC-FOTO in Aachen, interessant voor aankopen, maar erg duur voor herstellingen.

Canon Aachen.

AC-FOTO te Aachen is interessant om te kopen, maar voor herstellingen zijn ze minder vlot en zeer duur. Morsum Magnificat bracht een 100-400 mm lens ter herstelling binnen, een bestek voor 950 euro volgde! Dezelfde herstelling werd voor 550 euro uitgevoerd door Japancamera.nl in Wassenaar. Sinds kort biedt Canon in Brussel nu ook aan niet professionelen de mogelijkheid om hun defecte toestellen binnen te brengen.

Atelier CPS

Op 28 januari 2016 organiseerde Canon in haar kantoren aan de Berkenlaan 3 in 1831 Diegem een "Meet en Greet" moment. Bij die gelegenheid was er een technicus van Canon met een kleine reparatiestand aanwezig die kleine ingrepen, zoals kuisen van de sensor en upgrade van de software, gratis uitvoerde. In het kader van Canon CPS, werkt Canon voor haar herstellingen nu samen met het "Atelier agréé CPS" een bedrijf dat gevestigd is in Frankrijk. Voor wie een herstelling in Diegem binnen brengt, zorgt Canon voor de rest. De klant ontvangt vanuit Frankrijk binnen de twee dagen een bestek, de rest, ook de betaling, gaat elektronisch. Bij akkoord en betaling wordt de herstelling binnen de week uitgevoerd en afgeleverd. Klanten met een BTW nummer betalen in Frankrijk geen BTW.


Hier kan u terecht voor informatie over herstellingen van Canon fototoestellen en onderdelen.

Niet professionelen.

Canon doet met haar "Meet en Greet" een stap richting fotografen die niet over het vereiste aantal apparaten beschikken om in het kader van het CPS van de faciliteiten te kunnen genieten. Wie geen drie professionele lenzen of twee professionele toestellen bezit, kan nu tenminste ook bij Canon terecht voor een herstelling. Het is nu afwachten hoe lang deze service stand gaat houden, bij de eerste organisatie van "Meet en Greet" op 28 januari 2016 was de belangstelling niet zó enorm. Het bedrijf moet ook nog wel leren omgaan met Nederlandstalige klanten, de secretaresse Alison mag dan wel tweetalig zijn, maar de administratie en vooral de software van het betaalsysteem is grandioos gebuisd voor essentiële informatie in het Nederlands.    

Artikel n°  : 02/16-6350
Geplaatst  : 11:53 4/02/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 08 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.