Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932311





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie houdt vier mensensmokkelaars aan.
02 februari 2016
Aanhoudingen in het verlengde van twee eerdere arrestaties.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.374.600
Gent  / Tremelo 02 februari 2016.

Het was halverwege november 2015 dat 2 verdachten van mensensmokkel nabij de parking op de E40 te Drongen werden opgepakt. De FGP Oost-Vlaanderen onderzocht de zaak verder en kon nog twee organisatoren oppakken. Alle vier de verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.


Transmigranten.

Tijdens de actie " 1 dag niet " werd door de PZ Gent een monovolumewagen gecontroleerd in de buurt van de parking E40 te Drongen. In de wagen werden 5 Iraakse transmigranten aangetroffen die clandestien naar de UK wilden reizen, daarbij begeleidt door 2 Irakezen die een asielaanvraag hadden lopen in België. De gevorderde onderzoeksrechter van Gent, Mr. Poppe, plaatste de 2 verdachten onder aanhoudingsmandaat.

Verder onderzoek.

Het was de FGP Oost-Vlaanderen die werd belast met het verdere onderzoek naar deze mensensmokkel waarbij nog 2 andere verdachten in beeld kwamen. Uiteindelijk leidde dit tot twee huiszoekingen in de vroege ochtend van maandag 25 januari 2016 in Antwerpen en Blankenberge. Daarbij werden onder meer de 2 gezochte verdachten aangetroffen. In de late namiddag werden ook deze verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden en werden naar de gevangenis overgebracht.

Iraakse Koerden.

 
De 4 aangehouden verdachten zijn Iraakse Koerden die in het Antwerpse verbleven. Allen mannen tussen de 25 en 31 jaar oud. Eén van hen had intussen de Nederlandse nationaliteit verkregen en de 3 overige
verdachten hebben een asielprocedure lopen in België. Het viertal wordt er van verdacht betrokken te zijn bij feiten van transnationale mensensmokkel richting het Verenigd Koninkrijk.
 
Opnieuw bende opgepakt.

Deze nieuwe aanhoudingen komen er kort nadat de FGP Oost-Vlaanderen begin januari 2016 een andere bende volledig kon oprollen. Op 7 januari 2016 werden toen 2 belangrijke verdachten opgepakt in het Verenigd Koninkrijk die deel uitmaakten van een grotere bende mensensmokkelaars. In totaal werden hierbij 12 verdachten aangehouden. Ook deze bende bestond uit Koerden, voornamelijk van Irakese oorsprong, die transmigranten smokkelden naar het Verenigd Koninkrijk.

Krachtdadige aanpak.

De arrestaties illustreren ook en vooral de krachtdadige, gezamenlijke aanpak van politie en gerecht in Oost-Vlaanderen in zijn strijd tegen de georganiseerde mensensmokkel.

Bron : FGP Oost-Vlaanderen
Bewerking : jvds
 
Artikel n°  : 02/16-6348
Geplaatst  : 18:38 2/02/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 02 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.