Sociale fraude en de controle ervan is een wassen neus. |
31 januari 2016 |
Hoeveel sociale en andere inspecteurs zijn er om die controles uit te voeren?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.372.600 Brussel / Tremelo 31 januari 2016.
Al jaren heerst er een malaise bij de Sociale en Arbeidsinspectie, er is veel te weinig personeel. In een dossier waarbij de sociale inspectie na verschillende klachten, geacht was om tegen VDV Trans uit Werchter op te treden, wilde het maar niet lukken. Morsum Magnificat aanhoorde het beklag van de sociale inspecteur dat hij quasi alleen was om onderzoeken te voeren rond sociale fraude in die regio, voor meer uitleg daaromtrent verwees de inspecteur naar zijn baas. We probeerden die meermaals te contacteren maar hij was werkelijke nóóit te bereiken. Uiteindelijk werd VDV Trans dan wel beboet, maar tientallen andere bedrijven blijven buiten schot.
WASO idem dito.
De arbeidsinspectie roept al heel lang om meer personeel, de inspectie van Vlaams Brabant / Limburg wordt geacht zo'n 45.000 bedrijven te controleren maar beschikt daarvoor slechts over twintig inspecteurs en zij die met pensioen vertrekken, worden niet vervangen.
Vrt mist de kennis.
Dat Ihsane Chioua Lekhi tijdens het debat in de 7e -zeverende- dag minister Bart Tommelein -Open Vld- het vuur niet aan de schenen legt over het gebrek aan inspecteurs, of de minister niet de pertinente vraag stelt hoeveel inspecteurs er ter beschikking zijn om de gigantische sociale fraude aan te pakken, getuigt van de povere dossierkennis van Ihsane. Tommelein krijgt op de koop toe een forum voor een utopische actie, zonder enige weerstand van de Vrt. Wij noemen het nog steeds de zevende "zeverende" dag, dat mochten wij 15 jaar geleden al ervaren toen Jean-Marie Dedecker in de politiek stapte.
Justitie.
In het kader van arbeidsongevallen is het een publiek geheim en een ongeschreven wet, dat per jaar maximum honderd zaken voor de rechtbank mogen worden gebracht. Tommelein moet diets worden gemaakt dat Justitie om veel redenen de ogen sluit voor fraude en dat dus ook daar moet ingegrepen worden. Justitie is het slechtst werkend ministerie in dit land en ook daarvan is de politiek de schuld.
Leve de fraude.
Dit land barst van de fraude en de fraudeurs worden omdat ze niet worden aangepakt zelfs beschermd. Statistieken hebben aangetoond, dat 85% van de Belgen frauderen, dus ook bij degenen die moeten controleren zitten fraudeurs. Arm land en rijke Belgen.
Artikel n° : 01/16-6344 Geplaatst : 15:07 31/01/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.
|
Laatste update ( 31 januari 2016 )
|