Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926279





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale en lokale politie hielden gecoördineerde actie transmigratie
29 januari 2016
Vooral transmigranten met Iraanse nationaliteit aangetroffen tijdens actie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.371.100
Brussel  / Tremelo 29 januari 2016.

De federale politie coördineerde gisteren, 28 januari 2016, een actie transmigratie aan de Belgische kust. Tussen 15 en 21u. werden in totaal 64 politiemensen ingezet en de samenwerking tussen de verschillende politiediensten verliep perfect. Het betrof de lokale politie van de politiezones Brugge/Damme, Knokke-Heist en Blankenberge Zuienkerke en de Scheepvaartpolitie, Spoorwegpolitie, Dienst hondensteun, Dienst luchtsteun, de politie te paard en de provinciale reserve van de federale politie.

Iraanse nationaliteit.

Er werden in totaal 62 transmigranten gecontroleerd en ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. De meeste van deze transmigranten hadden de Iraanse nationaliteit -56 personen- ; verder werden ook een Irakees, een Algerijn, een Spanjaard, een Kameroener, een Pakistaan en een Egyptenaar opgepakt. Het overgrote deel van de opgepakte personen bestond uit alleenstaande mannen tussen de 20 en de 30 jaar. 10 % van hen bleek reeds bij vorige acties te zijn opgepakt.

Scheepvaartpolitie Zeebrugge.

Allemaal werden ze overgebracht naar de lokalen van de federale Scheepvaartpolitie in Zeebrugge waar werd gekeken of zij medische zorgen nodig hadden. Ook werden ze gescreend om na te gaan of er geen infiltratie was van criminelen. Tegelijk werden ook getuigenissen verzameld die zouden kunnen leiden naar mensensmokkelaars. Daarbij werd onder meer een proces-verbaal opgesteld voor aanmatiging van een naam en verboden wapendracht. Eén persoon was gekend in een gerechtelijk dossier.


Dergelijke acties geven de federale politie ook informatie om de beeldvorming rond deze problematiek verder te verfijnen. Er zullen, buiten de dagelijkse inzet van zowel de lokale als de federale politie, in de toekomst meer van deze acties gehouden worden.

Artikel n° : 01/16-6341
Geplaatst  : 19:38 29/01/2016
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.