Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926281





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Elynn Van Uffel toch waarnemend burgemeester.
20 januari 2016
Heibel van CD&V en Wiske Maes rond waarnemend burgemeesterschap, was maat voor niets.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.361.800
Tremelo 20 januari 2016.

Aangezien burgemeester Paul Dams -Open Vld- voor een korte periode in het ziekenhuis dient te verblijven -volgens informatie wegens problemen met zijn knie-, wilde Paul Dams tijdens het college zijn Open Vld Poulain Elynn Van Uffel aanstellen terwijl dat eigenlijk aan 1e Schepen Vital Van Dessel toekomt en vervolgens aan 2e Schepen Wiske Maes. De CD&V was in alle staten en zou het College hebben verlaten, ook voor Marie-Louise, alias "Wiske" Maes, moet de keuze van Dams de druppel zijn geweest en zij diende nog dezelfde dag haar schriftelijk ontslag in bij de Open- Vld. Zij zal voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad zetelen, daardoor zal Wiske op termijn haar bevoegdheden wel kwijt spelen.

Toch waarnemend burgemeester.
Ondanks het verzet van de CD&V moet nu toch blijken dat Elynn Van Uffel -24 jaar- als waarnemend burgemeester is aangesteld. We hebben aan Vital Van Desel -CD&V- een bericht gestuurd of iedereen in het bestuur van Tremelo boter op het hoofd heeft? Maar uiteraard geen reactie.  

Despotisme.
Dat Wiske opstapt is alweer een bewijs van de wijze waarop Paul Dams wegens despotisme en als neo dictator in Tremelo overal -behalve bij Morsum Magnificat- de lakens uitdeelt. In het verleden passeerden Danny Mattheus, Steven Volckaerts, Monique Goris, André Wouters en nu Wiske Maes de revue. Dams werd echter feitelijk ook de deur gewezen bij de voetbal in Baal, een toneelgroep, zelfs bij de duivenbond die nochtans door tussenkomt van Dams in de gebouwen van de gemeentelijke loods een onderkomen kreeg.

Fenomeen Chris Lievens.
Een pion die door Paul Dams blijkbaar met alle gemak als Open Vld speerpunt wordt "gebruikt", is ook niet onbesproken. Lievens gebruikt commercieel nog steeds de naam van ABC Studio. Dat bedrijf is reeds op 9 september 1998 failliet verklaard -Curatoren Mombaers en Mommaerts in Tienen- en het is spijtig dat de doden, in tegenstelling tot Chris Lievens, niet meer kunnen praten. Over de wijze waarop Chris Lievens destijds met ABC studio te werk is gegaan is veel te vertellen. Anderen zoals de professional achter ABC Studio -Kristof Lasure-, maar ook de nabestaanden van wijlen Paul van Leemputten, zwijgen liever, dat zegt genoeg. Chris Lievens stapte zelf ook niet zonder commentaar ooit op bij de Open Vld, maar volgens bronnen werd Lievens door Paul Dams teruggehaald, Lievens gedraagt zich nu als een marionet van Dams en gedraagt zich als dé Open Vld man, maar bij de verkiezingen van 2012 haalde Lievens toch maar 264 stemmen.  

Probleem.
Dat Marie-Louise Maes de Open Vld nu de rug toekeert zou wel eens politieke gevolgen voor Dams en zijn slippendragers van de Open-Vld kunnen hebben. Wiske Maes haalde in 2012, 735 voorkeurstemmen en kwam toen na Dams met zijn 1606 stemmen, op de tweede plaats. Elynn Van Uffel behaalde toen 462 stemmen, nogal wiedes dat het in casu aanstellen van Elynn als waarnemend burgemeester, erger veroorzaakt.   

Artikel n° : 01/16-6327
Geplaatst  : 9:45 20/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.