Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926281





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Mini Cannabisplantage in de Van Espenstraat ontmanteld-Update2
19 januari 2016
Betrokken producent zou reeds bekend zijn voor dergelijke feiten. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.361.300
Tremelo 19 januari 2016.

--- Update2
Onder voorbehoud van alle rechten.
Op verzoek van de bewoner -en de PZ-BRT- werd de voornaam verwijderd en vervangen door een initiaal, op de sfeerfoto werd de woning gemaskeerd. Deze actie van de redactie is uitgevoerd uit goodwill en gaat onder voorbehoud van alle rechten en zonder nadelige erkenning. De dame in kwestie die naar de redactie telefoneerde heeft zichzelf alsmede haar telefoonnummer reeds via Internet – Kapaza - publiek bekend gemaakt en kan hier bezwaarlijk over haar privacy klagen, die heeft ze zelf reeds te grabbel gegooid. Door haar verzoek begeeft Inp P., van de PZ-BRT zich wel op glad ijs omdat daardoor nog meer bekend werd dan wat we al  weten.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.
--- Einde update2 20:21 20/01/2016


--- Update 1
Niet geloven.
De bewoonster -dat beweert zij tenminste- van het pand belde vandaag naar de journalist met een resem klachten. Ze neemt ook aanstoot aan de passage "... dat hier voor enkele tientallen plantjes een illegale aftakking werd gerealiseerd, geloven wij niet, het zal wel wat grootschaliger zijn of geweest zijn ..." Die passage is niet door Eandis uitgesproken maar is de conclusie van de journalist. Zo'n aftakking onder spanning realiseren -art. 266 AREI- is immers niet zonder risico, ergo, zeer gevaarlijk.

Klacht.
De dame die telefoneerde identificeerde zich niet, wilde wel onze bronnen kennen, wat uiteraard uitgesloten is en bovendien bij wet van 23 juni 1961 geregeld is. De dame -we vermoeden P.S.- weet te vertellen dat door het artikel, de kinderen op school gepest worden! Ze beweert bij hoog en bij laag dat er geen illegale aftakking is afgekoppeld etc. Ook over de sfeerfoto vanaf het begin van de straat, maakt ze bezwaar. We hebben haar voorgesteld om haar grieven in de vorm van een recht van antwoord te publiceren, maar daar wenst ze niet op in te gaan.

Telefoonnummer.
In de marge merkt deze redactie op dat de dame belde met een vast telefoonnummer dat volgens onze opzoekingen via de verschillende mogelijkheden, niet lijkt te bestaan. We belden terug om te checken, maar er werd niet opgenomen. 
--- einde update1 17:36 20/01/2016


Als de PZ-BRT toch in de buurt is, moet zij artikel 15 van de wet op het politieambt toepassen en nagaan wat daar in die straat allemaal op het openbaar domein werd opgeslagen dat daar niet thuis hoort.

--- Wijziging 18:19 19/01/2016

Gisteren kreeg een pand in de Van Espenstraat te Tremelo bezoek van de PZ BRT. Dat bezoek zou te maken hebben met de productie van Cannabis, maar het zou echter gaan om een kleine hoeveelheid aan planten. Om op een onopvallende wijze bij het kweken van Cannabis, het grote verbruik aan elektriciteit te camoufleren, werd op een illegale wijze spanning van het verdeelnet afgenomen. Eandis werd door de politie gevorderd om de illegale aftakking af te sluiten.

Klassieke "Bypass".
Eandis bevestigt dat er inderdaad op dat adres, op vraag van de politie, een interventie is geweest, er zou vóór de elektriciteitsmeter een illegale aftakking zijn geweest, een "Bypass" noemen ze dat bij Eandis. Dat hier voor enkele tientallen plantjes een illegale aftakking werd gerealiseerd, geloven wij niet, het zal wel wat grootschaliger zijn of geweest zijn. Die illegale aftakking zal dienen weggenomen te worden zegt Eandis. Volgens Nele Michiels van het Parket te Leuven, waren alle Magistraten in vergadering en kon er als gevolg daarvan, geen verdere informatie bekomen worden. Op onze vraag of CR, of CK betrokken is, wil men ook niet reageren, "we geven nooit namen", klinkt het.

Artikel n° : 01/16-6326
Geplaatst  : 15:53 19/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur


Laatste update ( 22 februari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.