Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932311





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Alcoholcontroles ŕ volonté in 't verschiet.
14 januari 2016
Politiediensten zetten gedurende drie dagen grootscheepse controles op het getouw.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.356.600
Brussel / Tremelo 14 januari 2016.

De federale en lokale politie organisern gedurende 36 uur, beginnend op vrijdag 15 januari om 18u. tot maandagmorgen 18 januari 6u. 's morgens, uitgebreide alcoholcontroles. Het initiatief gaat uit van de WPR -federale wegpolitie-, maar er wordt gelijktijdig in 125 lokale politiezones en met de gewesten samengewerkt. " Deze controle- en sensibiliseringsactie is bedoeld om de veiligheid op onze wegen te  verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers te verminderen ", klinkt het in het persbericht.


Federale politie:
" Met de aankondiging van deze controleactie hopen de politiediensten dat de weggebruikers voor hun vertrek oplossingen zullen zoeken om achteraf niet onder invloed van alcohol of andere verdovende  middelen achter het stuur te kruipen. Ze kunnen bijvoorbeeld ter plaatse overnachten, alternatieve vervoermiddelen gebruiken -taxi, openbaar vervoer- of met een Bob meerijden. De politiediensten hopen  dat de weggebruikers zullen inzien dat er goede alternatieven bestaan en dat ze er in de komende weken en maanden opnieuw gebruik van zullen maken! Met dit controleweekend wordt dus een echte  gedragsverandering bij de weggebruikers beoogd en, meer in het algemeen, een daling van het aantal ongevallen en slachtoffers ..".

NVDR.
Alle dure studies ten spijt, onder meer van het BIVV, campagnes, acties, etc. blijft het dweilen met de kraan open. Zelfs wanneer "Het Volk" op voorhand verwittigd wordt, loopt het nog tegen de lamp. Het rijbewijs met punten invoeren is politieke zelfmoord waartoe duidelijk geen enkele politicus bereid is. Daarom is onze slogan opnieuw " na afloop plasten ze met zijn allen een grote plas en alles blijft zoals het was ". De gedragsverandering-en- die de politiediensten met dergelijke uitgebreide controles van "Het Volk" beogen, moet-en- van de politiek komen.

 
Artikel n° : 01/16-6319
Geplaatst  : 19:56 14/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur

Laatste update ( 15 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.