Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927038





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ramsel : Hoe lang kan de burgemeester De Wijnhoeve nog verder beschermen?-
02 januari 2016
Inspectie RWO Antwerpen, opent zelf een dossier rond de uitbating van De Wijnhoeve. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.345.000
Herselt  / Tremelo 02 januari 2016.

"Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald ze wel" is een bekend spreekwoord en dat kan in het kader van de uitbating van De Wijnhoeve te Ramsel gerust worden gebruikt. Het moet blijken dat deze redactie er regelmatig over de tong gaat en de roddels verder in het openbaar gerucht in Ramsel terecht komen. Wat Morsum Magnificat schrijft, zijn allemaal leugens zeggen ze in De Wijnhoeve, de uitbaters zijn naar eigen zeggen met alles in orde. Nogal wiedes, wat kunnen Kris en Anja anders doen dan alles onder de mat vegen en hun klanten zoveel als mogelijk doen geloven dat er, behalve vier vingers en een duim, niets aan de hand is. Toch weten de uitbaters goed genoeg dat ze zich uiteindelijk niet in orde zullen kunnen stellen om hun huidige activiteit daar te behouden, maar lef hebben ze wel. Morsum Magnificat zal weer bewijsmateriaal publiceren, het is tenslotte informatie die maatschappelijk belangrijk is en door het publiek verkrijgbaar is.

Handhaving en inspectie RWO.

Sinds een poosje heeft de handhavingsambtenaar van Herselt, Patrick Vermeulen, een handhavingsdossier geopend. In december 2015 heeft Inspectie RWO afdeling Antwerpen een ambtenaar aangesteld die buiten het handhavingsdossier het feit van de niet toegestane bestemmingswijziging van een oude hoeve -liggend in een agrarisch gebied-, naar een handelszaak "De Wijnhoeve" gaat onderzoeken. Aangezien Herselt niet ontvoogd is, kan de Vlaamse regering wel degelijk optreden.

Frisse wind.
Herselts burgemeester Luc Peetermans heeft in deze al van meet af, door die uitbating geen halt toe te roepen, boter op het hoofd. In de gazet van 31 juli 2010 zegt Peetermans tevreden te zijn met de frisse wind die door Herselt waait. Peetermans vergeet daarbij te zeggen dat er aan die frisse wind een fameus reukje is wegens stedenbouwkundige en andere overtredingen waarvoor hij duidelijk de ogen sluit, ergo, in zijn boosheid blijft volharden onder meer door geen inspectie van de brandweer te bevelen. Morsum Magnificat heeft niets tegen de uitbaters, maar wel tegen het feit dat de uitbatingsvoorwaarden en de veiligheid niet gerespecteerd worden. In april 2008 krijgt de Wijnhoeve opnieuw een forum in de gazet,of de zaak in orde is met de veiligheid vraagt de kontlikjournalist van de frut zich niet af, toch is dat maatschappelijk relevant.

Omtoveren.
De uitbaters publiceren op hun website onjuiste klantenlokkers zoals : "in 2006 echter kwam een tweede droom uit. We kwamen terecht in Ramsel. We toverden een oude boerderij om naar De Wijnhoeve ...", einde citaat. De uitbaters verzwijgen wijselijk te vermelden dat de vergunning voor "het verbouwen van een hoeve- eengezinswoning" door de Vlaamse Gemeenschap op 27 april 2003 werd afgeleverd aan Rudi D, en niet aan Kris of Anja! Hun toverwerk in 2006 -zoals door hen aangekondigd- verbergt een aantal overtredingen op de stedenbouwkundige voorschriften -niet limitatief- die al die jaren door de gemeente Herselt en vooral door burgemeester Peetermans worden toegedekt. Dat is primo, crimineel en secundo, een slag in het gezicht voor alle handelszaken in de regio -vooral de horeca- die zich met de brandveiligheid, etc. in orde moeten stellen. De burgemeester werkt aldus ook concurrentievervalsing in de hand.Een brandweerverslag is er niet en dat is de burgemeester in het kader van artikel 135.1 van de nieuwe gemeentewet wel degelijk verplicht te laten uitvoeren.

Optredens.
Niettegenstaande De Wijnhoeve niet over een uitbatingsvergunning beschikt, ook geen brandweerverslag bezit -zo'n inspectie nooit zou doorstaan-, organiseert De Wijnhoeve binnenkort optredens, je moet maar lef hebben, hopelijk gebeurt daar tijdens zo'n optreden niets, dat zou de burgemeester van Herselt wel eens zuur kunnen opbreken.  

MM_246_02_Wijnhoeve_Handhaving.pdf

Artikel n° : 01/16-6304
Geplaatst  : 10:51 2/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur  

Laatste update ( 03 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.