Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932314





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW scoorde met het LOI op de kap van asielzoekers.
01 januari 2016
Incompetentie en hand- en spandiensten met vriendjes van de burgemeester.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.343.100
Tremelo 01 januari 2016.

In het kader van de asielkwestie vinden wij het maatschappelijk relevant om aan te tonen hoe het OCMW van Tremelo in het verleden met asielzoekers in het kader van het LOI -Lokaal Opvang Initiatief-, is omgesprongen. Tremelo scoorde goed met het LOI maar de wijze waarop dat over de rug van sukkelaars is gegaan en de vriendjes van de burgemeester met gemeenschapsgeld werden bevoordeeld, toont aan hoe het OCMW in mekaar steekt.


Raadslid.

Een gewezen OCMW voorzitter is Monique Goris, ze is vandaag nog steeds Raadslid en kan nog altijd mee beslissen over de gang van zaken! Op 1 juni 1992 huurde het OCMW een woning van Victor en Bertha uit Baal. Later huurde het OCMW van Tremelo nog zeven andere woningen van dat koppel of van hun zoon. Woningen die stuk voor stuk -behalve deze van Residentie Monty- ongeschikt of onbewoonbaar zijn.

Huurcontract.

De buitengewoon lachwekkende inhoud van het huurcontract dat op 1 juni 1992 voor 10.500 Bef per maand werd afgesloten, toont de incompetentie van het toenmalig OCMW bestuur aan. Wim Feyaerts, die door de kontlikjournaliste nog werd geprezen voor zijn werk -sic-, is ondertussen afgezwaaid maar Monique Goris die in juni 2004 als voorzitter een ander huurcontract voor de  Leuvensebaan te Schriek onderschreef, zit nog steeds in het zadel. Ook dat pand was tien jaar later, nog steeds ongeschikt! Monique Goris heeft ook boter op haar hoofd, maar is toch nog Raadslid, dat is Tremelo! De verbintenissen die het OCMW van Tremelo over vernieuwingen in de woning aan de Pastorijstraat 23 is aangegaan, tarten elke verbeelding, dit kan niets anders betekenen dan het leveren van "hand- en spandiensten" aan een postbode, werkmakker van burgemeester Paul Dams -Open Vld-. Het Volk van Tremelo mag de rekeningen ophoesten en renteloze leningen aan het OCMW toestaan.

Nieuwe lading.
We hebben in andere artikels reeds uitgelegd hoe het verlopen is met asielzoekers die in de woning aan de Kalvennestraat 18 werden gedumpt waaraan door tussenkomst van deze redactie een einde is gekomen. We hebben ook aangetoond dat voor de huur van de woning in de Pastoor Caytanstraat 6 door Wonen Vlaanderen vijf jaar lang totaal onterecht, huurpremie is betaald en het OCMW van Tremelo in dat dossier ook boter op haar hoofd heeft en de jurist Goossens van Wonen Vlaanderen daarvan op de hoogte is. We vragen ons af, waar de nieuwe lading asielzoekers waarvoor subsidies worden betaald, weer gedumpt zullen worden.Het OCMW streek de vergoeding van Fedasil wel op, maar dumpte te asielzoekers in woningen die niet in orde waren.

Leegstand.

De voorzitter van het OCMW van Tremelo moet nu om de nood op te vangen en zich in orde te stellen met het Monitoringsbesluit, artikel 134 bis van de nieuwe gemeentewet toepassen en leegstaande woningen opeisen.

Artikel n° : 01/16-6302
Geplaatst  : 13:52 1/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur  
Laatste update ( 01 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.