Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926282





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW Voorzitter Jan Van Herck weigerde warmte aan invalide reumapatiënt.
28 december 2015
Arbeidsrechtbank Leuven veroordeelde het OCMW van Tremelo en haar BCSD.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.339.200
Tremelo 28 december 2015.

Het systematisch charmeoffensief van de plaatselijke reporter van de gazet richting gemeentelijke politieke figuren, staat in schril contrast met wat zich in Tremelo met de regelmaat van een klok, in de praktijk allemaal afspeelt. De voorzitter van het OCMW die recent een forum kreeg, verdient die politiek getinte reclame niet, maar de gazet moet vooral verkopen. Elk regeltje van de reporter is kassa en het is slechts op die manier dat ze haar statuut kan handhaven. De reden waarom Jan Van Herck uit politiek eigenbelang, recent, potsierlijk en ongepast in de gazet naast de patiënten van het WZC Damiaan poseert en voor de kar spant, is nogmaals een bewijs van de kontlikjournalistiek waarvan de lokale politici zich, de ene na de andere, mogen bedienen. Op die manier wordt "Het Volk" van Tremelo een rad voor de ogen gedraaid.

Stookolie.

Eén praktijkgeval gaat om een door POD erkende invalide reumapatiënt die zonder meer wettelijk recht had op duizend liter stookolie, dat had zelfs ook het sociaal onderzoek uitgewezen, maar rancunes en pestgedrag kregen van het OCMW van Tremelo voorrang. Voorgaande wordt bewezen uit een gesprek van 6 juni 2014 toen de OCMW Voorzitter Jan Van Herck -CD&V- zich liet ontvallen dat het OCMW aan die bepaalde cliënt geen steun zou verlenen, men zou pas betalen wanneer de rechtbank hen dat zou opleggen!

Hoog verbruik.
De woning waarin deze cliënt woont werd negen jaar -tot en met februari 2014- door het Tremelose OCMW gehuurd en doorverhuurd aan een behartenswaardig gezin, tijdens die periode werd aan de bewoners maar eventjes zesduizend liter stookolie per jaar geleverd, dat is minstens de helft te veel. De reden van dat hoge verbruik was te zoeken in het feit dat het stooktoestel niet voldeed aan de wettelijke voorschriften, een slechte verbranding had, erger nog, co-vergiftigingsgevaar inhield. Maar de asociale bende van het OCMW van Tremelo trok zich daar niets van aan ondanks dat ze al een keer nauwelijks aan een correctionele veroordeling ontsnapten.

Stooktoestel defect.

In plaats van de verhuurder op diens verplichtingen te wijzen en het stooktoestel in orde te brengen of te -doen- herstellen, betaalde het OCMW zonder poeha -met belastinggeld- negen jaar lang de huur en het buitensporig verbruik van stookolie! De huidige huurders zijn daarvan het slachtoffer. Het stooktoestel werd op 4 december 2014 door een erkend technicus afgekeurd en op 23 april 2015 heeft de Vrederechter samen met een Expert, de onwettige situatie nog eens vastgesteld. Indien het OCMW van Tremelo haar wettelijke verplichtingen als huurder en verhuurder had waargenomen, diende er veel minder stookolie geleverd en dienden de huidige bewoners geen uitzonderlijk hoge verwarmingskosten op te hoesten.

OCMW Veroordeeld.

Niettegenstaande het OCMW van Tremelo het advocatenkantoor Carl Devlies -CD&V- inschakelde, verloor het OCMW de zaak tegen de invalide reumapatiënt die zonder advocaat zichzelf verdedigde. De zienswijze in deze zaak van het OCMW en vooral haar Bijzonder Comité Sociale Dienst -BCSD- werd door de rechtbank naar de prullenmand verwezen en het OCMW diende effectief niet terugvorderbaar, duizend liter stookolie te leveren. De voorzitter Jan Van Herck -CD&V- gaat hier dus behoorlijk op zijn bek.

Vonnis.

U leest hier het vonnis van 1 december 2014 waarover de kontlikjournalisten moeten zwijgen. Het is een schande dat een OCMW warmte weigerde aan een invalide reumapatiënt waarvan specialisten van het UZ Leuven adviseren om voor de warmte naar Spanje te verhuizen.

Monitoringsbesluit.

Tremelo en Keerbergen werden bij de minister van wonen Liesbeth Homans op het matje geroepen omdat beide gemeenten samen met nog vijf anderen, van de 309 Vlaamse gemeenten als slechte leerlingen van de klas werden beschouwd inzake het aanbieden van sociale woningen. Er is dus met die blaam wel degelijk een oorzakelijk verband met Jan Van Herck die ook in Keerbergen een functie in het OCMW heeft. Het feit dat dergelijke asociale elementen in het zadel zitten, zegt heel veel over zij die daarvoor in Tremelo hebben gekozen.

Andere artikels over dat onderwerp.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6021&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=5975&Itemid=2

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6622&Itemid=35


Artikel n° : 12/15-6297
Geplaatst  : 10:17 28/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur 

Laatste update ( 28 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.