Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926283





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Spoorwegpolitie ontdekt een schatkamer aan gestolen goederen.
21 december 2015
Na huiszoekingen worden honderden voorwerpen van verdachte oorsprong gevonden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.332.700
Brussel  / Tremelo 21 december 2015.

Op dinsdag 15 december heeft de divisie Fenomenen van de Spoorwegpolitie van de federale politie -SPC- vier huiszoekingen in de Brusselse regio uitgevoerd waarbij een schatkamer aan voorwerpen van verdachte oorsprong werden ontdekt. In dit dossier werden zes personen ondervraagd waarvan er twee gearresteerd werden. Deze huiszoekingen waren een onderdeel van een gerechtelijk onderzoek naar een netwerk van helers actief in Brussel.

Lokalisering.
Al twee maanden geleden werden twee mannen opgepakt door de SPC Brussel wat tegelijk een start betekende van een aantal bijkomende onderzoeken die werden uitgevoerd door de sectie gauwdiefstallen -AGIL- onder leiding van de Brusselse onderzoeksrechter. Uiteindelijk leidden deze onderzoeken tot het lokaliseren van een aantal plaatsen waar gestolen goederen werden ondergebracht.

AGIL.
De sectie AGIL is een divisie met politiemensen die gespecialiseerd is in het vatten van daders van gauwdiefstallen en diefstallen van bagage in het Brusselse trein- en metronetwerk. Deze geslaagde operatie was al de vierde die AGIL uitvoerde. Voor deze onderzoekers is heling een prioritair fenomeen want helers zijn een essentiële schakel in de strijd tegen diefstal. Dieven die hun werkterrein hebben op het openbaar vervoer hebben het vooral gemunt op bagage die elektronische toestellen bevatten -laptops, tablets, smartphones,…- Deze worden doorgesluisd naar helers om zo hun gestolen goed om te zetten in geld.

In dit dossier werden 2 personen gearresteerd en volgende in beslag genomen :
- 7.780 Euro.
- 3 schermen.
- 2 fietsen.
- 73 IPhones
- 33 Tablets.
- 20 laptops.
- 19 fototoestellen.
- 35 paar namaakschoenen.

Altijd klacht neerleggen.
De sectie AGIL benadrukt dat het van het grootste belang is dat slachtoffers van gauwdiefstallen steeds klacht neerleggen bij de politie. Indien mogelijk wordt gevraagd om eveneens serienummers van de gestolen toestellen te bezorgen. De gestolen goederen worden dan geseind in de nationale gegevensbank van de politie wat het mogelijk maakt om teruggevonden goederen terug te bezorgen aan de eigenaar. De politie stelt steeds alles in het werk om zelf de slachtoffers te contacteren als hun goederen worden teruggevonden.
 
Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 12/15-6290
Geplaatst  : 14:33 21/12/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel  

Laatste update ( 21 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.