Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926283





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
MIVB Geeft iedereen de kans van het oudejaarsfeest te genieten.
17 december 2015
Feestvierders kunnen vanaf middernacht tot 05.30 uur gratis reizen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.328.300
Brussel  / Tremelo 17 december 2015.

Oudejaarsavond is hét moment om de bloemetjes buiten te zetten. We gaan op restaurant of komen samen voor een glaasje met vrienden en/of familie. Als er dan, zoals in Brussel, nog een klank- en lichtspel volgt en vuurwerk in het stadscentrum, is het feest compleet.


Geen kopzorg.
Op zulke momenten mag de terugreis natuurlijk geen kopzorg zijn en voor de veiligheid van zowel chauffeur, passagiers als andere weggebruikers is het verstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer. Om het hoofd te bieden aan de toeloop van feestvierders versterkt de MIVB, net als de voorbije jaren, haar aanbod en vervoert gratis vanaf middernacht. Net als vorig jaar vinden de feestelijkheden op oudejaarsavond plaats op en rond het De Brouckèreplein. Om iedereen de kans te geven van het feest te genieten, versterkt de MIVB haar vervoersaanbod en biedt gratis vervoer aan tussen middernacht en 5.30 uur.

Tot 2.00 uur of tot 05.30 uur.

De 4 metrolijnen en enkele belangrijke tramlijnen rijden tot liefst 2 uur en het Noctisnet zelfs tot 5.30uur :
- De metrolijnen 1-2-5-6 worden versterkt, met een metro om de 10 minuten tot 1 uur en om het kwartier tussen 1 en 2 uur ’s morgens.
- Een tiental tramlijnen wordt versterkt tot 2 uur ‘s ochtends : lijnen 3 en 4, lijnen 7, 19, 39 en lijnen 92, 93 en 94. De lijnen 32 en 81 worden versterkt tot 1 uur. Na middernacht wordt lijn 92 beperkt tot Dieweg, lijn 93 tot het kerkhof van Jette en lijn 94 tot de halte Boondaal Station.
- Ook het nachtbussennet Noctis maakt zich op voor de feestnacht: de laatste bussen vertrekken om 5 uur richting buitenwijken. De capaciteit van de Noctis-lijnen worden eveneens versterkt met gelede bussen.
 
Ook sluiting van stations en gewijzigde reiswegen.
Opgelet: door de verwachte toeloop in het stadscentrum voor de festiviteiten sluiten de premetrostations Lemonnier, Anneessens, Beurs en De Brouckère vanaf 19 uur. Buslijnen 29, 66 en 71 worden beperkt tot Centraal Station en lijn 86 wordt beperkt tot Anneessens vanaf 19 uur.
 
Noctis- lijnen.
Afhankelijk van de drukte en de feestelijkheden in het stadscentrum kunnen Noctis-lijnen lokaal worden gewijzigd. Reizigers die naar de festiviteiten willen gaan, kunnen afstappen aan Centraal Station, Rogier of Zuidstation. Alle relevante info is beschikbaar op de website mivb.be en de mobiele applicatie van de MIVB.
 
Leukste feestplekjes van Brussel
Omdat eindejaarsfeesten en vakantie veel meer zijn dan oudejaarsnacht, bieden de MIVB en visit.brussels vier thematrajecten aan : winkelen, cultuur, feestmagie en een culinair parcours. Die kunnen te voet of met het openbaar vervoer worden ontdekt. Afspraak op de website feesten.mivb.be, waar geïnteresseerden een parcours kunnen kiezen en bekijken hoe ze er naartoe kunnen gaan met de MIVB.

Bron : MIVB
Bewerking : jvds

Artikel n° : 12/15-6287
Geplaatst  : 16:43 17/12/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel 


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.