Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926284





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo OCMW : Huurwoningen goed genoeg voor behartenswaardigen.
16 december 2015
Eigenaar verhuurde wel 20 jaar aan het OCMW maar nu niet meer aan "sociale gevallen". 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.332.700
Baal  / Tremelo 16 december 2015.

Twintig jaar huurde het OCMW van Tremelo het pand aan de Pastoor Caytanstraat 6 te 3128 Baal -en nog vijf andere gelijkaardige koten- van een werkmakker postbode van de huidige burgemeester van Tremelo. Het pand heeft nooit voldaan aan de wettelijke voorschriften, maar het OCMW legde de verhuurder geen strobreed in de weg en betaalde huur voor een woning die feitelijk ongeschikt was en die werd doorverhuurd aan minderbedeelden. Het OCMW van Tremelo huurde panden die niet voldoen aan de huurwetten, dumpen er asielzoekers in waarvoor het OCMW een dagprijs opstrijkt. Een voorzitter van het OCMW van Tremelo is op die manier in 2005 op het nippertje aan een correctionele straf ontsnapt, maar het OCMW van Tremelo trok geen lessen uit het verleden en blijft onder andere met de verhuur aan PN in haar boosheid volharden. OCMW's moeten de mogelijkheden om panden te verhuren worden afgenomen.  


Ongeschikt.
Toen deze redactie lucht kreeg van onaanvaardbare toestanden, zoals elektrocutie en co-vergiftigingsgevaar, werd prompt Wonen Vlaanderen geïnformeerd en voor haar verantwoordelijkheid gesteld. In tegenstelling tot het OCMW van Tremelo reageerde Wonen Vlaanderen wel en adviseerde na een inspectie begin juni 2015, de burgemeester van Tremelo Paul Dams -Open Vld- om de woning ongeschikt te verklaren. Plotseling komt de verhuurster over de brug!
                              OCMW's moeten de mogelijkheden om
                              panden te verhuren worden afgenomen.

Herstellingen.
Het OCMW van Tremelo werd door het rapport van Wonen Vlaanderen officieel op de hoogte gebracht van het feit dat er in de woning elektrocutie en co-vergiftigingsgevaar aanwezig was. Het OCMW van Tremelo heeft van de ijver van Morsum Magnificat gebruik gemaakt om het op een akkoordje te gooien met de malafide eigenaar. Deze laatste heeft nu wél de nodige herstellingen uitgevoerd, iets wat tijdens de huur van 20 jaar door het OCMW van Tremelo niet aan de orde was!

Geen sociale gevallen.
Aan deze redactie was de verhuurster formeel "ze verhuurde niet aan sociale gevallen". Dat het pand jaren verhuurd werd met levensbedreigende ernstige gebreken ontgaat de verhuurster blijkbaar. Nu wordt het pand via makelaarskantoor BIKA verhuurd. Morsum Magnificat levert andermaal het formeel bewijs van het wanbeleid van het OCMW van Tremelo, ook onder voorzitterschap van Jan Van Herck -CD&V-. De woningen die het OCMW van dezelfde verhuurster huurt in de Pastorijstraat in Baal en de drie woningen aan de Sleutelbaan in Begijnendijk, zijn ziek in hetzelfde bedje. De Tremelose belastingbetaler mag de huurrekeningen voor ongeschikte woningen ophoesten.

Artijkels over deze aangelegenheid.

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6260&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6420&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6482&Itemid=0

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6561&Itemid=0
 

Artikel n° : 12/15-6284
Geplaatst  : 8:50 16/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck 

Laatste update ( 21 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.