Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932505





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Jaarboek 2015 : Colloquium over Armoede, Woonnood en Sociale Uitsluiting.
08 december 2015
De andere schandelijke realiteit in onze decadente welvaartsstaat van glamour en glitter.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.319.200
Antwerpen /Tremelo 08 december 2015.

Maandag 7 december 2015 werd in de grote Aula Rector Dhanis van de Universiteit Antwerpen, gevestigd aan de Kleine Kauwenberg, in het kader van de 24ste editie van het jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting dat dit jaar in het teken staat van de kinderarmoede, een colloquium georganiseerd. Er waren voor dit colloquium meer dan driehonderd deelnemers ingeschreven. Na diverse sprekers, waaronder de kabinetchef van minister Homans, volgde een debat met onder meer Vlaams Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Uiteraard mocht er weer -op kosten van de Vlaamse Belastingbetaler- geen receptie ontbreken. De Vlaamse -p- Overheid betaalt uiteraard ook deze door OASeS -Universiteit Antwerpen- voortreffelijk uitgevoerde studie, het gelag en het boek en afloop plasten ze met zijn alleen een grote plas en alles bleef zoals het was.

Onbetaalbare huur.

In het boek werd in Deel I, Hoofdstuk 4, voor de zoveelste keer in boeken over armoede en wonen ook weer de aandacht geschonken aan de onbetaalbaarheid van de huur voor laaginkomens in landen zoals België met een kleine afgeschermde en selectieve sociale huursector. Ook werd weer duidelijk dat in de periode 1995 - 2013  de huur wel gestegen is, terwijl de inkomens nagenoeg stabiel bleven.


Michel Vandenbroeck Universiteit Gent kreeg voor diens panelwerk van het publiek de beste reactie.

Houden rechters malafide verhuurders de hand boven het hoofd?
Waar quasi nooit over gesproken wordt, is het feit dat personen met een laag inkomen gedwongen zijn om goedkoop te huren en dan in één van de meer dan een miljoen woningen terecht komen die feitelijk ongeschikt of ergo onbewoonbaar zijn. Wanneer die huurders, zoals het boek aangeeft, moeilijkheden kennen om de huur te betalen en voor de Vrederechter worden gedaagd, spreken rechters wel over achterstallige huur, maar wijzen zelden de verhuurders met de vinger die in feite een onverhuurbaar pand verhuren, ook daar is hij / zij die geen hoge huur kan betalen de pineut van het systeem. In geen enkel boek over armoede en woonproblematiek wordt die materie aangesneden.   
 
MM_245_05_Armoede.pdf   Meer volgt asap.

Artikel n° : 12/15-6274
Geplaatst  : 7:31 8/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 09 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.