Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932505





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP Brussel rolt bende mensensmokkelaars op met Brussel als uitvalsbasis
04 december 2015
Irakese bende ronselde ook klanten in Maximiliaanpark te Brussel. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.315.100
Brussel /Tremelo 04 december 2015.

De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel heeft een Irakese organisatie die ook bedrijvig was in België, Frankrijk en Engeland opgerold. De "klanten" werden in vrachtwagens verstopt en naar Groot Brittannië overgebracht. De FGP heeft zes personen opgepakt die werden aangehouden. In april 2015 betoogden asielzoekers in Brussel en blokkeerden urenlang het kruispunt Wetstraat / Kunstlaan, dat kan hier allemaal, de politiek laat begaan en de politie móet toekijken.

E40 Groot Bijgaarden.

Midden juli van dit jaar werden op de parking van de E40 te Groot Bijgaarden zes personen zonder geldige papieren ontdekt, vier uit Iran, een uit Palestina en een uit Syrië. Als gevolg daarvan werd door de cel mensensmokkel van de FGP Brussel een onderzoek opgestart dat naar een netwerk verwees dat Brussel als uitvalsbasis had. De mensensmokkelaars lieten hun "klanten" duizendvijfhonderd euro betalen, in ruil daarvoor werden ze in weinig benijdenswaardige situaties in vrachtwagens gedumpt.

Maximiliaanpark.
Ook in het illegaal opgericht tentenkamp tegenover Fedasil werden door de mensensmokkelaars slachtoffers gezocht, verdachten verbleven zelfs in dat tentenkamp! De aanwezigheid in dat tentenkamp tussen alle illegalen maakte de identificatie van de verdachten extra moeilijk.


Er werd door de federale politie met de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur -sp.a- overlegd, toch bleef het drukke kruispunt van de Wetstraat en de Kunstlaan meer dan twee uur door illegalen bezet ! Zo'n burgemeester noemen wij hier een witte boord crimineel. De politie "knikt en slikt". 

Observatie.
Nadat er gedurende enkele weken permanent geobserveerd werd, kon de FGP een eerste hoofdverdachte in de boeien slaan. De aanhouding was het startsein voor nieuwe observaties waardoor nog eens zeven huiszoekingen te Brussel en Leuven werden uitgevoerd en vijf aanhoudingen werden verricht. Er werden ook een aantal verdachten internationaal geseind waardoor al een aanhouding in Engeland kon plaats vinden, de uitlevering werd gevraagd.

NVDR.
Wij vragen ons af, waarom de FGP dat illegaal tentenkamp in Brussel niet heeft opgeruimd? Mocht dat soms niet van de politiek? Kan een rechtgeaard politieman in dit land nog zijn werk doen en blijven doen?


Artikel n° : 12/15-6271
Geplaatst  : 19:56 4/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur 
 
Laatste update ( 05 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.