Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932505





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Lijn : Incident op lijn 333 Leuven - Tremelo.
04 december 2015
Vreemd reagerende passagier door het "Ploegske" van de bus gezet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.315.000
Leuven /Tremelo 04 december 2015.

Donderdag stapte iets na vijf uur in Leuven een passagier op de bus 333 richting Tremelo. Omdat de passagier niet meteen doorschoof werd deze door de bestuurder daartoe gesommeerd. Al vlug ontstond er een geanimeerd gesprek dat aan de eerste halte -Vaartdijk- eindigde met het ontzetten van de lastige klant door een "Ploegske" van De Lijn.

Einde van De Lijn?
Deze redactie polste de laatste weken enkele bestuurders over hun tevredenheid bij De Lijn, we kregen quasi van allemaal negatief commentaar, dat ging over geen gehoor van hogerop voor de grieven van de bestuurders en ook over de premies. We hoorden ook dat het vooral de bestuurders van De Lijn zelf zijn die klagen, dat zou te maken hebben met het feit dat De Lijn in 2019 zou overgaan in privé-handen. De chauffeurs die via onderaannemers rijden zoals Dedecker- Van Riet, Staca - Keolis - en andere, zijn minder kritisch. Bij De Lijn heeft de invloed van de socialisten door constant in de rode cijfers te moeten rijden nu zijn gevolgen, klinkt het. Bestuurders zijn ook ontevreden over het feit dat te veel van de lonen is afgehaald, lege ritten worden maar half meer betaald, etc.

Reactie.
Volgens Tom Van de Vreken de woordvoerder van De Lijn, is er geen sprake van privatisering en hij verwijst daarvoor naar minister Weyts. Over het incident van gisteren op de bus van de lijn 333 zegt de woordvoerder : " Een chauffeur mag in bepaalde situaties een reiziger weigeren. Indien nodig meldt hij een probleem aan de dispatching, die bijstand kan sturen. Controleurs kunnen een pv opstellen, wat niet hetzelfde is als een boete. De geverbaliseerde persoon kan nog in beroep gaan. Onze chauffeurs krijgen opleiding over reageren bij conflictsituaties. ", einde citaat.

Dronken?
De chauffeur riep de "Ploeg" van De Lijn op om een "dronken" persoon van de bus te verwijderen, daardoor begeeft de chauffeur zich wel op glad ijs. Iemand als "dronken" te bestempelen kan alleen door een arts na een bloedafname. Bij twijfel kan men wel de term "schijnbaar dronken" gebruiken.

MM_245_04_De_Lijn_Incident.pdf

Artikel n° : 12/15-6270
Geplaatst  : 15:34 4/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 04 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.