Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932506





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lokaal Woonbeleid : Onderzoek door Steunpunt Wonen afgerond-P1
03 december 2015
Studienamiddag over het Vlaams Woonbeleid dat werd doorgelicht.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.314.900
Brussel /Tremelo 03 december 2015.

Link naar het lijvig rapport vindt u hier

Deze redactie is reeds in bezit van een stapel boeken over armoede, woonproblematiek, ongeschikt en onbewoonbaar verklaarde woningen, enorme leegstand en tienduizenden die zoeken naar een conforme en betaalbare woning. Ook de OCMW's die "behartenswaardige" personen in koten dumpen waar water in slaapkamer insijpelt.. Het Monitoringsbesluit, de Vlaamse Wooncode, de huurwetten, het Grond en Pandendecreet, de leegstand, de rol van de SVK's en SHM, maar vooral de gemeenten die de invoering van een conformiteitsattest fnuiken. Morsum Magnificat heeft het niet alleen allemaal gevolgd, maar heeft gedurende acht jaar ook veel ervaring opgedaan. We zijn hier bij Morsum Magnificat ervaringsdeskundigen geworden en dat maakt ons ook in de kringen van de ambtenaren, niet sympathiek, het zij zo. We weten dat men in dit land bang is van integere en competente elementen, “Het Volk” heeft immers heel veel te verbergen, daardoor werden de Belgen rijk - 250 mia op de rekeningen- in een arm land met meer dan 405 mia euro schuld.

Steunpunt Wonen.
De Vlaamse -p- Overheid, meer bepaald Wonen Vlaanderen heeft het werk dat zij eigenlijk moeten doen, overgelaten aan het Steunpunt Wonen van de KU Leuven. Het equipe van Sien Winters heeft wel goed werk geleverd, maar we weten niet hoe hoog de uiteindelijke factuur zal zijn die door de Vlaamse Overheid zal moeten betaald en door de belastingbetaler opgehoest. Morsum Magnificat heeft teneinde de evolutie van de onderzoeken op te volgen, de productie van het boek "TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen" even opgeschort. Vandaag wordt door Steunpunt Wonen opnieuw een studienamiddag georganiseerd, voor de zoveelste keer zal worden aangetoond waar de problemen zich situeren.

Lokale besturen.
Niettegenstaande men uit het verleden heeft ervaren dat de lokale besturen op vele items in gebreke blijven, wil minister Homans desondanks nog meer bevoegdheden aan de gemeenten toekennen! Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. De N-VA staat dus voor "Verandering door het verbeteren van eigen politieke positie-s-".

MM_245_03_Lokaal_Woonbeleid.pdf    Meer volgt

Artikel n° : 12/15-6269
Geplaatst  : 7:25 3/12/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 04 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.