Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927126





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale politie heeft misschien niet de juridische, maar wel de morele plicht.
17 november 2015
Journalisten en fotografen moeten ook de welzijnswet respecteren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.296.600
Heverlee / Tremelo 17 november 2015.

--- Update 1
Reactie federale politie.
"We kunnen de pers enkel aanraden een hesje te dragen, er is geen wettelijke verplichting. Dat hebben we snel even nagekeken. Maar wij zijn er inderdaad ook grote voorstander van, daarom dat we het ook steevast vragen in onze uitnodiging. Het verheugt ons dat de meerderheid van de aanwezige journalisten zich er ook aan houdt" -Tinne Hollevoet- einde citaat.
NVDR.
Het is volgens de arbeidsinspectie strikt juridisch gezien geen verplichting van de politie, maar ze hebben wel de morele verplichting. Mocht er een ongeval gebeuren, dan zouden ze zeker daarop worden aangesproken. Morsum Magnificat blijft er bij dat het een verplichting is. Wanneer een journalist zoals deze van de Vrt, geen veiligheidskledij draagt, moet deze geweigerd worden. Mocht Morsum Magnificat weigeren een fluohesje te dragen, zullen we zeker opmerkingen krijgen.
Dertig procent.
Van de aanwezige pers droegen slechts drie van de tien een hesje, dat als meerderheid bestempelen is toch wat kort door de bocht, Tinne Hollevoet was niet aanwezig en wij wel.
Bij de Vrt bekijken ze de zaak intern en beloven later te reageren.

--- einde update 1, 14:47 17/11/2015

Voor de zoveelste keer stelt Morsum Magnificat vast dat de meeste journalisten, fotografen en cameraploegen de Welzijnswetten met de voeten treden en ook voor de zoveelste keer zal Morsum Magnificat op dezelfde nagel kloppen. Oók al staat in casu de federale politie én het Parket erbij en kijken ze er naar - flitsmarathon - . Wie zich voor het uitvoeren van diens job op het openbaar domein begeeft, óók al denkt ge "grote" journalist te zijn, zelfstandig of niet, moet de veiligheidsregels respecteren.


Vragen.
Voor het persmoment op de Texaco parking langs de E40 te Heverlee "vraagt" de federale politie in haar persuitnodiging aan de journalisten het volgende : " aan journalisten die ter plaatse gaan, wordt gevraagd een fluohesje te dragen, voor de veiligheid van alle weggebruikers ...", einde citaat. Morsum Magnificat stelt ter plaatse vast dat alleen de journaliste van VTM en een tweede van een radiozender -niet Vrt- én Morsum Magnificat de gevraagde veiligheidsvest -fluohesje- dragen.

Moreel verplicht.

Morsum Magnificat plaatst een opmerking aan hoofdcommissaris Koen Ricourt, die antwoordt "we hebben het gevraagd", met de nadruk op "gevraagd", dus niet verplicht. Welnu, het dragen van onder meer een veiligheidsvest, maar ook de rest van de vereiste PBM, is wettelijk verplicht. De organisator, in casu de WPR, is misschien niet strikt wettelijk verplicht er op toe te zien dat zij die op hun uitnodiging aanwezig zijn, de arbeidswetgeving respecteren, maar ze zijn dat volgens de arbeidsinspectie wel moreel verplicht. Indien er een ongeval zou gebeuren, waarbij politiemensen betrokken worden, dan zouden de aanwezige politieambtenaren daar wel op aangesproken kunnen worden.

MM_244_14_Vrt_Veiligheid.pdf

Artikel n° : 11/15/6243
Geplaatst : 15:05 16/11/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 17 november 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.