Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932507





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Lommel stigmatiseert en doet de waarheid geweld aan-Update1
14 november 2015
Beslissing van het BCSD na ondermaats sociaal onderzoek met de natte vinger 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.305.400
Lommel / Tremelo 14 november 2015

--- Update 2
Bijstand.
Pascal G. zit in de knoop met het OCMW van Lommel daarom heeft ze tijdens een nieuwe intake om assistentie gevraagd. Personen die bij het OCMW moeten aankloppen kunnen volgens de RMI- wet iemand naar keuze voor het gesprek met het OCMW meenemen. Dat staat onder andere in artikel 6 § 3 van de RMI- wet, maar aanwezigheid van derden hebben ze bij de OCMW's niet zo graag, vooral als het om iemand gaat die op de hoogte is van de wet, maar ook van de handel en wandel van OCMW's die hun beroepsgeheim ijdel gebruiken. Dat beroepsgeheim is maar al te vaak een "hinderpaal" in plaats van een hefboom. OCMW's dekken onder het mom van "Beroepsgeheim" wegens falend sociaal onderzoek fraude in.

Zo de waard is ..
Door de aanwezigheid van de getuige riep de sociaal assistente Ilse H, de hulp in van haar overste, dat bleek niemand anders te zijn dan de juriste Lief Ceusters van het OCMW van Lommel. Aangezien de inhoud van een vorig gesprek in het verslag naar de BCSD van 22 oktober 2015 niet correct werd weergegeven, met leugens doorspekt waren, daardoor de aanvraag werd afgewezen, werd om herhaling te voorkomen, de digitale recorder bovengehaald. Maar de juriste was niet akkoord, Pascal G. verstaat dat ineens wel. Er werd niet toegelaten dat er bewijs van het gesprek wordt vastgelegd zodat leugens achteraf kunnen weerlegd worden. Het is hier "zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten".

Geen schoothondje.
Als men beroep doet op derden die verzocht worden om hun deskundigheid te gebruiken, dan is het wel te verstaan dat die verzoekende persoon zelf niet al te veel te verbergen heeft en recht in de schoenen staat, dus ook van geen enkel OCMW bang moet zijn. Je kunt iemand die ervaringsdeskundige is, waarvan je de hulp inroept noch als een pitbull, noch als een schoothondje gebruiken.

Conclusie.
Het OCMW van Lommel heeft haar job niet gedaan en Pascal G. kan maar beter een advocaat inschakelen die op een correcte wijze door de BJB wordt aangesteld. Morsum Magnificat zal zoals altijd haar werk blijven doen.  
Einde update 2 16:18 25/11/2015  

Update1
Reactie van betrokkene.
Dat wil niemand meemaken maar je hebt altijd niet de keuze. Ik en mijn dochter zijn blij met u hulp. Gelukkig heb ik enkele echte vrienden die helpen waar ze kunnen..... Ik heb een verschrikkelijke haat op mensen zoals bv OCMW Lommel die misbruik maken van hun positie. Ze zouden moeten helpen maar nee je krijgt onmiddellijk de strop om je nek vanaf moment dat ik binnenstapte  bij Iris H. en dan komt ze achteraf als ik ze confronteer met haar gedrag " ja maar je moest eens weten hoeveel mensen hier per week komen die helemaal geen recht hebben op leefloon. Ik hoop dat ze ooit hun  verdiende loon krijgen....
Naam en adres bij de redactie bekend.

NVDR : Les voor sociale assistenten van OCMW's


"Het Volk" die bij OCMW's gaan aankloppen moeten veel meer assertiviteit aan de dag leggen en de asociale assistenten op hun nummer zetten. Sociale assistenten met hun neus op artikel 17 van de RMI-wet drukken. Mensen in ellende die de stap durven zetten om naar het OCMW te stappen zijn reeds zwak en voelen stigmatiseren des te erger aan. Sociale assistenten worden steeds jonger omdat oudere assistenten wat meer levenservaring hebben en het sollen met mensen die al in de problemen zitten, 's avonds ook mee naar huis nemen. Jonge krachten willen nog carrière maken en accepteren de instructies van hun politieke broodheren en sluiten de ogen voor de ellende die ze steunzoekers aandoen.

--- einde update1 7:49 16/11/2015

Opnieuw ontvangt deze redactie klachten over de gang van zaken bij het OCMW van Lommel. Deze keer wil betrokkene haar ongenoegen uiten en de behandeling en de onwaarheden die het Bijzonder Comité Sociale Dienst in haar beslissing van 22 oktober 2015 formuleert, publiek maken. In de vorige zaak heeft de man die feitelijk dakloos was, zich door het OCMW laten intimideren en kroop, na eerst op Morsum Magnificat beroep te hebben gedaan, in diens schelp.

MM_244_11_OCMW_Lommel.pdf

Reacties voor Pascale kan u naar deze redactie sturen

Artikel n° : 11/15/6240
Geplaatst : 17:24 14/11/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 25 november 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.