Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926935





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bekkerzeel:Ongeval met hoogspanning 150 kV.
09 mei 2007
Hoogspanningslijn hangt slechts 18m hoog en veroorzaakt ontlading. 


Bezoekers website Morsum Magnificat : 245.100
Betekom / Bekkerzeel 8 mei 2007.

Bekkerzeel Update 2 - 12  mei 2007 13:10
De Technische Inspectie en Elia reageerden wel op e-mail berichten, de woordvoerster van ELIA was bijzonder karig in haar reacties, "ik stuur het door naar onze inspectiediensten"  klonk het (wie was er dan ter plekke op 9 mei ?)
WASO Directeur De Munck gaf meer tekst en uitleg, ondermeer waarom ze toen niet meteen ter plaatse zijn kunnen komen.
Noch Elia, noch WASO was voldoende overtuigend om Morsum Magnificat te overtuigen om geen dossier naar de Arbeidsauditeur te Leuven te sturen, als de politiek niet ingrijpt, moet Justitie het doen, de scheiding der machten bestaat toch ??
? Erik Verbeeck  - MORSE-Press VOF

Bekkerzeel Update 1 - 9 mei 2007 20:48
De licht gekwetste bestuurder van de betonmixer heeft heden namiddag kamer 112 van het ziekenhuis te Asse mogen verlaten.
Het is meer dan een wonder dat er geen verdere slachtoffers waren, maar dat mag geen reden zijn om deze materie fundamenteel aan te pakken.
Bij Inter-Beton laat Georgy Eggermont ons weten dat zij reeds gestart waren met opleidingen aan bestuurders van pompwagens,
Inter-Beton stuurde naar al hun medewerkers al een bericht aangaande het ongeval.
Redactie Morsum Magnificat

Onaanvaarbaar.
Dat het toelaten van het optrekken van gebouwen onder zo'n HS lijnen onaanvaardbaar is en hoe triest het met de arbeidsveiligheid is gesteld toont het ongeval te Bekkerzeel nog maar eens aan.
Er werden in de deontologie door diverse personen fouten gemaakt, ondermeer en niet in het minst door de preventieadviseur van de eigenaar van de betrokken woning, maar dat is niet de ?nige.

Eandis.
Deze maatschappij heeft in enkele huizen de meetgroep dienen te vervangen, er is duidelijk te zien, dat de geleiders van de fasen (TT net) met enorme stromen doorlopen zijn, mogelijk de isolatie is beschadigd.
Gaat EANDIS nu volgens artikel 20 van het A.R.E.I. de isolatie van de geleiders meten, of gaat EANDIS wachten tot er later problemen met overspanningen opdagen waarbij zij de schuld aan derden kunnen geven ?

Fabricom.
De wijze waarop Fabricom, die onder toezicht van ELIA werkt voor het aanbrengen van de verbindingsmoffen (ALMELEC) tewerkt gaat is eveneens onaanvaardbaar.  Als de Open VLD Belgi? op het EURONET (Hoogspanning) wil gaan aansluiten, moet er op Europees verband nu worden ingegrepen.
 
Lees het artikel   MM_140_11 
 ? MORSE-Press VOF
 
www.morse-press.be

Laatste update ( 12 mei 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.