Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926288





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Artikel over sociale bescherming in de gazet is pure demagogie.
31 oktober 2015
Misplaatste verschijning van OCMW Voorzitter Jan Van Herck.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.277.600
Tremelo 31 oktober 2015.

Niet geplaagd door enige kennis, mocht de kontlikjournalist van dienst enkele dagen geleden in de gazet een artikel brengen over "Wereldwijde sociale bescherming" dat Tremelo in de gazet onderschrijft. Opmerkelijk was het wel, alleen is de wijze hoe je dat bekijkt belangrijk. Ter illustratie mocht een gemeenschappelijke foto van het wanbestuur in Tremelo niet ontbreken. Alleen al over de foto kunnen we een aantal satirische kanttekeningen maken. De burgemeester, normaal getooid in glanzend maatpak en tricolore sjerp, staat gewoonlijk fier als een pauw op de eerste rij geportretteerd, hier zien we van Dams amper maar een stukje van zijn vele gezichten, hij verstopt zich als het ware. Over de houding van Vital kunnen we kort zijn "Pompeus" en kaderend in een WZC omgeving. We hebben vooral in de schoot van dit onderwerp, problemen met de aanwezigheid van Schepen en OCMW Voorzitter Jan Van Herck.

         " ... ereloon dat, wegens rancunes van de OCMW Voorzitter
                  Jan Van Herck, door de Tremelose belastingbetaler
                  mag worden opgehoest ... "


Jan Van Herck : "Alleen als de Rechter het ons oplegt".

In een gesprek van 06 juni 2014 met de OCMW Voorzitter van Tremelo Jan Van Herck -CD&V- liet deze zich ontvallen dat, wanneer er een aanvraag zou komen voor steun, het OCMW alleen zou betalen als de Rechter dat oplegde! Die opmerking was specifiek gericht op de partner van zijn gesprekspartner. Toen de rechthebbende partner een aanvraag deed voor een niet terugvorderbare tussenkomst in de levering van stookolie, weigerde het BCSD van het OCMW van Tremelo die steun. Dat was vreemd aangezien het sociaal onderzoek dat recht had aangetoond.

Rechtszaak.
De betrokken minder valide persoon stapte prompt naar de Arbeidsrechtbank te Leuven. Het OCMW van Tremelo schakelde CD&V partijgenoot van Jan van Herck, politiek advocaat Carl Devlies in. De Rechtbank te Leuven floot het OCMW van Tremelo terug en diende alsnog de stookolie te leveren en haar advocaat de betalen, ereloon dat, wegens rancunes van de OCMW Voorzitter Jan Van Herck, door de Tremelose belastingbetaler mag worden opgehoest.

Ongepast.
Voorgaand voorbeeld is geen alleenstaand geval, we hebben nog een aantal andere voorbeelden van het asociaal wanbeleid van het bestuur van Tremelo en haar OCMW. Dat de Voorzitter zich hier als onderschrijver van wereldwijde sociale bescherming profileert, maar in zijn eigen OCMW sociale rechten fnuikt, is meer dan schandalig en toont de partijdigheid van die gazet aan.  

Artikel n° : 10/15/6212
Geplaatst  : 11:56 31/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 31 oktober 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.