Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926288





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huurwetten worden een Vlaamse materie maar de vraag is wanneer?-P2
27 oktober 2015
Studienamiddag geeft aan dat het lobby- en ellebogenwerk haar werk doet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.274.700
Antwerpen  / Tremelo 27 oktober 2015.

Maandag 26 oktober 2015 was er onder het motto " De woninghuurwet geëvalueerd : wat nu ", in de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen een bijeenkomst wat men een studienamiddag noemt. Niet de Vlaamse Overheid waarvan men dat zou verwachten, maar het Steunpunt Wonen, vormt permanent de rode draad in de woonproblematiek en blijkt nu ook de trend te zetten in de sturing van de -p-Overheid inzake de aanpassing van de huurwetgeving die in 2016 een feit zou moeten zijn. Uit de studienamiddag blijkt duidelijk dat er nog heel wat water naar de zee zal vloeien vooraleer er een nieuwe huurwet op tafel ligt. Diverse partijen proberen duidelijk het laken naar hun kant te trekken, zich te profileren om er munt uit te slaan. Eigen job-s- en commerciële belangen spelen zéker mee. Morsum Magnificat zal ook nu haar mening poneren, we stellen vast dat maar al te vaak, de beste stuurlui aan wal staan en de Vlaamse Overheid veel te veel delegeert. Belangengroepen die door de belastingbetaler worden betaald en veel te veel invloed hebben kan nooit ten goede komen van de problematiek die er duidelijk is.


Dit was naar onze mening wel een ondermaatse belangstelling in een aula waar de centrale verwarming niet onder controle was, deuren en vensters -storend- dienden geopend om de warmte buiten te laten. Storend licht en geluiden van buiten moesten er worden bijgenomen.

Hapje en drankje.

Na afloop was er zoals altijd, een feitelijke en onmisbare receptie waar vrienden, bekenden en collega's onder mekaar nog eens een gezellig babbeltje konden slaan, waar verhalen weg van de sleur van het werk en het onderwerp kunnen verteld worden en connecties kunnen onderhouden worden. Als Morsum Magnificat dan zoals dat gebruikelijk zou moeten zijn, vragen zou stellen, dan proberen ze daar met allerlei smoesjes onderuit te komen, daarom heeft deze redactie al lang geleden beslist om niet deel te nemen aan die achteraf recepties die, wat ons betreft, allemaal afgeschaft mogen worden. 

Politiek en Justitie.

De eerste waar de aanwezige kersverse burgemeester van Tienen -Katrien Partyca CD&V- gesprekken mee aanknoopte was spreker Raf Van Ransbeek, verbonden aan het Hof van Beroep te Brussel. In het "prutsen" aan de scheiding der machten heeft de CD&V in het verleden getoond, bedreven te zijn. Wie gelooft dat de scheiding der machten een feit is, is naďef.

Handhaving!?

Dat de huurwetgeving zoals vervat in het Burgerlijk Wetboek -20 feb 1991- op strafrechtelijk gebied, massaal en flagrant ten voordele van de verhuurders en ten nadele van de huurders, met de voeten wordt getreden, is een publiek geheim. Dat een directeur van het Instituut voor gerechtelijke opleiding -Raf Van Ransbeeck- dat tijdens zijn speech als volgt omschrijft, zegt voldoende over ons -in het kader van de toepassing van de huurwet- Belgisch falend systeem " ... de handhaving loopt niet zoals het moet ...", daarbij wordt met de vinger gewezen naar de lokale besturen! Die falende lokale besturen krijgen, als het van de N-VA en Liesbeth Homans afhangt, nog meer bevoegdheden, het moet dus met de N-VA van kwaad naar erger.  

MM_243_11_Huurwetten.pdf  nog meer volgt

Artikel n° : 10/15/6208
Geplaatst  : 8:27 27/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 28 oktober 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.