Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926288





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OVAM zet groenste festivals in de kijker.
27 oktober 2015
Sfinks, Ieperfest en Release festival kapen de hoofdprijzen weg.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.272.750
Leuven / Tremelo 27 oktober 2015.

Afgelopen vrijdag 23 oktober maakte OVAM -Open Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij- de winnaars van de OVAM Groenevent 2015 bekend, een prijs waarmee OVAM de groenste Vlaamse evenementen een hart onder de riem wil steken. Het waren Sfinks -Boechout-, Ieperfest -Ieper- en Release festival -Borgloon- die met de hoofdprijzen naar huis gingen.


Negen genomineerden.

Het was een jury van experts die telkens 3 genomineerden selecteerden uit 3 categorieën : Kleine -minder dan 3.000 bezoekers-, middelgrote -tussen 3.000 en 15.000 bezoekers- en grote -meer dan 15.000 bezoekers-, goed voor respectievelijk een check van 1.000, 3.000 en 6.000 euro.

Sfinks.
Volgens de jury is Sfinks een van nature duurzaam festival, het zit als het ware in hun DNA. De manier waarop Sfinks communiceert over duurzaamheid naar haar bezoekers wordt geloofd door de jury. Sfinks betrekt haar bezoekers bij de strijd voor een duurzaam festival met slogans als "70% van onze maaltijden zijn veggie" of "bedankt om te sorteren". Op heel het festival worden bekers, plastiek flessen, borden, eten en restafval apart ingezameld. Bovendien kiest Sfinks bewust voor ecologische en biologische voeding. Zo komen de groenten bijvoorbeeld van een plukboerderij op een boogscheut van het festival.

Ieperfest.

Op haar eigen -hard core- wijze slaagt Ieperfest er ieder jaar opnieuw in om duurzaamheid hip te maken. De jury was onder de indruk van de vastberadenheid waarmee Ieperfest resoluut kiest voor veganistische catering en van hun sociale acties zoals bijvoorbeeld het schenken van hun voedseloverschotten aan de vluchtelingen in Calais. Ze nemen bovendien al jaren het voortouw in het landschap van de duurzame festivals en vinden kennisuitwisseling heel belangrijk.

Release festival.
Het Release festival wordt georganiseerd in het midden van de natuur met respect voor die natuur. Ze werken met "Groen Release" aan een duurzame visie die uitstraalt op de hele organisatie en de communicatie naar bezoekers. Enkele duurzame initiatieven zijn : Herbruikbare bekers, gratis busdienst, een gratis drankbon voor fietsers en recyclageworkshops voor kinderen. Release festival weet bovendien een mooi evenwicht te houden tussen People, Planet en Profit.

Crammerock.
De door Humo uitgereikte publieksprijs was voor Crammerock -Stekene- omdat zij het beste én het meeste communiceerde over haar duurzame initiatieven op Twitter met #groenevent.

Bron : OVAM
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/15/6207
Geplaatst  : 8:27 27/10/2015

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.