Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926288





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Vrouw stapte vrijdagavond uit het leven.
24 oktober 2015
Had het beleid niet eerder adequate hulp kunnen bieden?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.270.100
Begijnendijk  / Tremelo 24 oktober 2015.

De klassieke pers krijgt van haar pseudo rechtbank voor journalisten de opdracht om niet over zelfmoorden te berichten. Morsum Magnificat vraagt zich af waarom? Het is wellicht in vele gevallen wegens het falen van onze sociale hulpverlening dat mensen zo ver gaan om die stap te zetten. Daarom vindt Morsum Magnificat het juist belangrijk dat er meer aandacht wordt geschonken aan de achterliggende oorzaak. De maatschappij en "Het systeem" moeten lessen kunnen trekken in plaats van het asociaal gedrag in onze samenleving in de doofpot te stoppen. Wat ons vooral stoort is de druk doende jeugd die op de trein, de tram, de bus en zelfs op de straat met hoofdtelefoon en gsm druk sms verkeer voert, nergens op let en alleen met zich zelfs bezig is, egoïsme troef.

Al langer problemen.

In het gezin waar het drama zich gisterenavond afspeelde, waren er al langer problemen. We hebben daarover contact gehad met de burgemeester van Begijnendijk, Willy Michiels -MGB- die niet kon ontkennen dat er inderdaad problemen waren. Aan een buurman liet de burgemeester zich ontvallen niet verwonderd te zijn van het gebeuren. Aangezien er in het huisgezin nog twee, weliswaar meerderjarige kinderen achterblijven, werd voor bijstand gezorgd. Morsum Magnificat stelde de vraag aan de burgemeester of soms het sociaal systeem ook hier niet heeft gefaald.

Communicatie.
Over de wijze van communiceren door de hulpdiensten, moet Willy Michiels niet twijfelen, de instructies van de minister van Binnenlandse Zaken van 9 augustus 2011 worden niet gerespecteerd. Dat was met het recente voorval te Hulshout zo en dat was nu opnieuw het geval. De burgemeester van Begijnendijk werd gisterenavond door een buur van de plaats van het gebeuren aan de Liersesteenweg geïnformeerd en een kwartier later was de burgemeester zelfs op het late avonduur, al ter plaatse. Over de rol van de pers in deze aangelegenheden, delen we de zienswijze van de burgemeester niet. Adequate en professionele hulp had dit misschien kunnen voorkomen, de vrouw -vijftiger- was niet aan haar proefstuk en werd onlangs nog in het ziekenhuis opgenomen.  

Artikel n° : 10/15/6203
Geplaatst  : 14:09 24/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 oktober 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.