Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926289





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Annemie Turtelboom ontvangt Cactus vanuit Brussels Platform Armoede.
18 oktober 2015
Verhoging elektriciteitsfactuur volgens armoedeorganisatie de slechtste maatregel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.263.000
Brussel / Tremelo 18 oktober 2015.

Gisteren 17 oktober was het de Werelddag van het Verzet tegen Armoede, in dat kader werden onder andere in het gemeenschapscentrum De Markten aan de Oude Graanmarkt te Brussel door een aantal verenigingen activiteiten georganiseerd. Binnen die activiteiten werd de Armoedeprijs uitgereikt voor de beste armoedebestrijdingsmaatregel en de Armoedeprijs voor de slechtste armoedebesrijdingsmaatregel. Voor de apotheose van dit evenement verzamelden een honderdtal personen, al dan niet armen, in de spiegelzaal van De Markten dat gelegen is in het hartje van Brussel in een omgeving van Champagne, kreeften, oesters en het éne visrestaurant naast het andere.


Cactus.
De slechtste armoedebesrijdingsmaatregel werd in de vorm van een Cactusplant toegekend aan Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom -Open Vld-. De beste armoedebestrijdingsmaatregel werd in de vorm van een bos bloemen toegekend aan de initiatiefnemers van het Maximiliaanpark, maar net als Annemie Turtelboom, werd ook die bloementuil niet ontvangst genomen, de initiatiefnemer van het Maximiliaanpark heeft dus geen gezicht?


De Cactusplant voor het ministerie van Annemie Turtelboom ... 

Politiek.
Alhoewel sprekers beweerden dat de organisatie niet politiek geďnspireerd was, werden al vrij snel namen van politici van sp.a signatuur zoals Frank Vandenbroucke genoemd. De "grote?" pers was er niet en de "kleinere?" werd niet gewaardeerd-sic-. Tijdens ons bezoek aan de gespreksgroep GGZ kregen we met ons 12 kilogram wegend materiaal zelfs geen zitje aangeboden. Diverse jonge vreemdelingen, volgens hen slachtoffers van ons niet werkend systeem, werden aanhoord voor hun vermeende problemen -die ze hier zelf zijn komen zoeken-. Voor die personen was er aan de tafel wel plaats, omgekeerde discriminatie?


Daniel Alliet
-Priester- over de bloem : " we gaan deze bloem aan het ministerie overhandigen, het zijn volgens de man die ze verkocht, de hardste stekken die je kan hebben, als de minister daar opzit dan zal het evenveel pijn doen als bij "elektriek" en laat ze misschien weer de belastingen zakken, het zal afgeleverd worden bij de minister " 

ATD Vierde Wereld.
Herman van Breen schetste de geschiedenis van de armoedebestrijding in het kader van ADT Vierde Wereld, u leest er meer over in Morsum Magnificat.


Herman Van Breen gisteren in "De Markten" te Brussel

Renovatiepact.
Van vele kanten zijn momenteel in het kader van we woningnood, de ogen op Turtelboom gericht. Haar Renovatiepact krijgt maar geen voet aan de grond.

Meer volgt asap.

Artikel n° : 10/15/6191
Geplaatst  : 8:22 18/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 18 oktober 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.