Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932719





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiediensten hielden grootschalige EXIT actie.
07 oktober 2015
Actie gericht tegen rondtrekkende dadergroepen en mensensmokkelaars. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.251.000
Leuven / Tremelo 07 oktober 2015.

Op woensdag 30 september 2015 hield de lokale en federale politie tussen 15.00u. en 23.00u. een grootschalige controleactie EXIT in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De actie was in de eerste plaats gericht tegen de woninginbraken en rondtrekkende dadergroeperingen maar had dit keer, gezien de huidige problematiek op het gebied van vluchtelingen, ook bijzondere aandacht voor mensenhandel en smokkel. Een twintigtal personen zonder geldige verblijfsdocumenten werd onderschept.

Deelnemers.
Behalve 10 van de 15 lokale politiezones van het Arrondissement Halle-Vilvoorde namen ook de federale Luchtvaart- en Spoorwegpolitie deel aan de actie. Ter ondersteuning zette de federale politie ook bijkomende middelen en personeel in zoals twee drugshonden en een speurhond en de politiehelikopter was oproepbaar. In totaal werden 94 personeelsleden van de lokale en federale politie ingezet.

De resultaten.

In totaal werden 655 voertuigen en 591 personen gecontroleerd waarvan er 25 geseind stonden als op te sporen.
Er werden 8 voertuigen in beslag genomen, voornamelijk omdat deze niet verzekerd waren.
Voor verkeersinbreuken werden 100 processen-verbaal opgesteld.
Er werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen.
Geen enkele gecontroleerde chauffeur was onder invloed.

Syriėrs.
Omstreeks 17 uur werd melding gemaakt dat een twintigtal personen uit een Britse vrachtwagen waren gesprongen op de Ring 0 in de omgeving van Zellik/Groot-Bijgaarden en zich verplaatsten in de richting van de E40 en de parking te Groot-Bijgaarden. Tijdens de daaropvolgende zoekactie, waarbij ploegen van de politiezones Amow, Dilbeek, de federale Wegpolitie, een speurhond en een helikopter werden ingezet, slaagde de politie erin om 13 jonge mannen te intercepteren. De mannen verklaarden uit Syriė afkomstig te zijn. De verdere afhandeling gebeurde door de federale Wegpolitie Brabant en de mannen werden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken.

Calais.
Uit het daaropvolgend onderzoek bleek dat zij aan boord gingen van de Britse vrachtwagen op een parking in Calais. Op de E40 richting Brussel, in de omgeving van Groot-Bijgaarden, maakten ze een gat in de oplegger van de vrachtwagen en trokken zij de aandacht van andere bestuurders. Toen de vrachtwagen stopte op de pechstrook sprongen ze uit de oplegger, waarna zij werden opgepakt. Na verhoor van de vrachtwagenchauffeur bleek dat hij er niet van op de hoogte was dat er mensen aan boord van zijn voertuig waren gegaan.

Verdachte gedragingen.
Na een melding van verdachte gedragingen werden omstreeks 22.50u. nog 3 personen van de groep aangetroffen door de politiezone AMOW. Deze 3 personen, jonge mannen die verklaarden ook afkomstig te zijn uit Syriė, werden eveneens overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Ook in de politiezones VIMA, Zaventem, Druivenstreek werden nog eens 5 personen zonder geldige verblijfsdocumenten aangetroffen.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/15/6172
Geplaatst  : 21:04 7/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.