Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926289





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Laakdal : Brand bij houtverwerkend bedrijf Zowico-MM-224-14
30 september 2015
Brandhout en werkplaats gaan volledig in de vlammen op. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.239.800
Laakdal / Tremelo 29 september 2015.

De brandweer van de zone Kempen werd heden voormiddag rond half negen opgeroepen voor een bedrijfsbrand bij Zowico op industriezone De Roost te Veerle- Laakdal. Na een uur was de brand wel onder controle, maar er is voor de brandweer nog wat werk om de stapel zagemeel uiteen te halen en de resten van op pallets gestapeld hout uit een container te verwijderen en na te blussen.



Majoor Eddy Goossens van de brandweerzone Kempen bij RTV en Morsum Magnificat.

Weer vragen.
De contactgegevens van het bedrijf waren nagenoeg onvindbaar, niet in de Gouden Gids, geen website maar uiteindelijk vonden we het gezochte op 2de hands.be. Bij het bedrijf was er geen mogelijkheid om een reactie te bekomen, we begrijpen wel dat een brand veel kopzorgen brengt of kan brengen. Maar tenslotte zijn het handelaars die hun waar moeten verkopen en geen particulieren. Morsum Magnificat stelt zich wel de vraag of er preventief voldoende aandacht werd geschonken aan de brandveiligheid, was er een risicoanalyse voor de opstelling van een droogoven voor dat hout? Was het verstandig om brandbaar materiaal op te stellen in de buurt van een dergelijke oven? De brandweer zou niet preventief op controle mogen gaan, dat is vreemd, dat zou juist moeten gebeuren, de burgemeesters zouden dat moeten verplichten, dat zou trouwens ook de taak van een preventieadviseur moeten zijn.

Radio2
Iemand die tegen deze redactie beweerde van radio2 te zijn, maar verder geen enkel insigne of uiterlijk kenmerk droeg, was zomaar, gewapend met een kodakske op het terrein getrokken. Of hij foto's heeft kunnen nemen vooraleer teruggestuurd te worden, weten we niet. Lef hebben ze bij de Vrt wel. Zoals eerder al gebracht, denken ze zich overal toegang te mogen verschaffen. Anderzijds was de politie wel aanwezig -wat doen ze daar eigenlijk?- en was er geen perimeter, ze hebben de man van Radio2 dus wel op het erf laten komen.  

MM_242_14_Brand_Laakdal.pdf

Artikel n° : 08/15/6165     
Geplaatst : 12:09 30/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur.
Laatste update ( 30 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.