Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926291





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Leefmilieu, Natuur en Energie voert controle uit op keuring stookolietank-Update1
28 september 2015
LNE voert vanaf nu steekproefsgewijze controles van honderd tanks die eerder gekeurd werden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.238.200
Brussel / Tremelo 28 september 2015.

--- Wijziging / Update 1
Vergunning terug.
Uit de zaak van Jean D., heeft de Vlaamse Overheid geleerd en ook lessen getrokken. De wetgeving werd op die manier aangepast dat iemand die zijn vergunning kwijt speelt, niet onmiddellijk een aanvraag kan doen om opnieuw erkend te worden. Jean D, heeft ondertussen bij LNE een nieuwe cursus gevolgd en heeft diens vergunning opnieuw bekomen.

Tank in orde.

Uit de hercontrole die een firma -Aib- in opdracht van LNE vandaag uitvoerde, is gebleken dat de keuring van de tank op 3 augustus 2015 door All in tank service toch goed is uitgevoerd. Er waren twijfels ontstaan omdat de firma zonder aan te bellen op het erf is gereden. De bewoners waren wel degelijk thuis, maar door de grote hitte op die dag, waren alle rolluiken gesloten. all in tank service was op de hoogte dat de bewoners wel degelijk thuis waren, ze hadden moeten aanbellen, dat geven ze vandaag ook toe. Bovendien weigeren zowel all in tank service als de huiseigenaar, tot op vandaag, het keuringsverslag van 3 augustus aan de exploitanten te overhandigen. Het voornaamste is dat de ondergrondse tank op de Baalsebaan 57 in orde is, wat van het stooktoestel nog steeds niet gezegd kan worden, daar blijft nog een slechte verbranding en co- vergiftigingsgevaar bestaan.


Aib, LNE -Wilfried Huybrechts- en all-in tank service -Francis D- tijdens de herkeuring van de ondergrondse tank die in orde blijkt te zijn.

Foto.
Vreemd genoeg deed een man van Aib moeilijk over de foto,terwijl daar helemaal geen reden voor was. Aib werkt hier in opdracht van LNE, de vermelding dat Aib hier voor de overheid in een controlefunctie mocht optreden en vernoemd wordt een gratis publiciteit. Erg onverstandig van de man die alleen maar toezicht op de technicus uitoefende en verder al de tijd de handen in de zakken hield. Dat Aib voor dergelijke controles die een uur duurde, twee personen kan inzetten, roept vragen op over de kostprijs van de keuring. We hebben de man dus extra gemaskeerd.

Attesten.
LNE Mag in haar regelgeving ook wel eens opnemen, dat de bewoners -huurders- verplicht het attest dienen te ontvangen, wat hier nog steeds niet het geval is. De huurders worden aanzien als exploitanten, maar de eigenaar weigert het attest van de tankkeuring af te leveren. Als de keuring niet goed zou zijn uitgevoerd, kan de exploitant dat niet weten, maar kan wel opdraaien voor de eventuele gevolgen. LNE moet dus ook op dat vlak haar regelgeving bijsturen.

Controles.
LNE Gaat dit jaar nog 100 controles uitvoeren op tanks die eerder al gekeurd werden, de tankkeurders zijn gewaarschuwd.
--- einde update 1 9:53 29/09/2015

Het werd hoogtijd, maar nu gaat het gebeuren. Het departement, Leefmilieu, Natuur & Energie, afdeling Milieuvergunningen gaat vanaf deze periode kwaliteitsbewaking op het uitgevoerde werk van erkende stookolietechnici uitvoeren. De controles worden hetzij na een klacht, hetzij proactief via steekproefsgewijze controles uitgevoerd. LNE heeft daarvoor een overeenkomst afgesloten met Aib. De eerste honderd controles zijn in het najaar gepland. Op 29 september wordt een dergelijke controle uitgevoerd in Tremelo.


Vergunning "niet" blijvend ingetrokken.

Op 13 maart 2012 trok minister Schauvliege de vergunning in van Jean D, -SV03245- dat gebeurde nadat Jean D, toen bij herhaling in de fout is gegaan bij de keuring van een bovengrondse stookolietank van meer dan vijfduizend liter. De tank bevond zich in een eigendom van een Rechter -em- van de Arbeidsrechtbank van Tongeren. Jean D, had bij zijn keuringen die met de natte vinger gebeurden, geen rekening gehouden met deze redactie die van het nattevingerwerk een fotografisch rapport naar LNE stuurde. Het is hoogtijd, dat er controle komt op keuringen op tanks die door erkende firma's werden uitgevoerd. Een dergelijke controle gaat op 29 september 2015 in Tremelo plaats vinden. Het gaat over een tank die recent door een erkende firma / persoon -SV05296- werd gekeurd.


Of deze toegang tot de ondergrondse tank een positieve keuring kan doorstaan is zeer de vraag.

Huurder exploitant.

Huurders die een pand huren waar zich een stookolietank bevindt die niet in orde is, kunnen bij milieuschade verantwoordelijk worden gesteld. De overheid aanziet de huurder als exploitant. Het is dus voor huurders aangeraden goed op te letten vooraleer het te laat is.

Meer volgt.    

Artikel n° : 08/15/6162     
Geplaatst : 20:06 28/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur.
Laatste update ( 29 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.