Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926291





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Parketten zijn blind voor onwettige elektrische aftakkingen en zien te snel brandstichting-Update1
27 september 2015
Morsum Magnificat zal met haar dagvaarding van de Staat weer de nagel op de kop slaan.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.234.600
Tremelo 27 september 2015.

--- Update 1
Citaat uit een verslag van het NICC:
" de kwaliteit van het gerechtelijk apparaat niet kan verbeteren als men verzuimt na te denken over zijn functie binnen de samenleving ", einde citaat.
Lees een uitgebreid verslag van het NICC over de problematiek met de Experten.
--- Einde update 1 14:17 27/09/2015

De "Waarheid" en niets anders dan de waarheid!

Na de brief van 27 juli 1991 aan de minister van Binnenlandse Zaken, verloor de hoofdredacteur van Morsum Magnificat, door de schuld van de domme socialist Tobback, diens job. Sindsdien en dat over een periode van 24 jaar heeft Morsum Magnificat een arsenaal aan bewijsmateriaal verzameld dat bewijst dat hij met die brief van 27 juli 1991 een zee van gelijk had.

Vuile politiek.
Dat materiaal bewijst dat we in een land leven waar, onder toezien van de -vuile- politiek, een elektrisch net werd opgebouwd dat niet voldoet aan de wet van 10 maart 1925. Dat onwettig ondermaats, nooit fatsoenlijk onderhouden net, genereerde honderden miljarden winst uit de productie en verdeling van elektriciteit, waarvan tientallen miljarden in de zakken van de politiek werden gepompt. Dat onwettig en levensgevaarlijk net, heeft ongelooflijk veel materiële en lichamelijke schade veroorzaakt en tientallen slachtoffers gemaakt. Het gerecht -is er wel recht?-, vooral de parketten, heeft bij enkele incidenten waarbij  Morsum Magnificat heel dicht betrokken was, zelfs als Expert fungeerde, vastgesteld dat Justitie stekeblind is voor de onwettige, niet conforme en zeer gevaarlijke netten.


Brandstichting?
In twee dossiers -Genk, Sijsele- waarbij deze redactie "technisch" betrokken was, verdacht het Parket de bewoners onterecht van brandstichting, in het derde dossier te Rotselaar idem, dito. Telkens werden personen onterecht van brandstichting verdacht. In de zaak te Sijsele heeft Morsum Magnificat de Expert Richard D. van meet af tegengesproken, waarna die Expert na tussenkomst van Morsum Magnificat tot groot ongenoegen van Electrabel, diens roer 180° moest keren. Uiteindelijk heeft een door het Hof van Beroep te Gent aangestelde Expert van de UGent  -Roger Dupré- de knoop ten laste van Electrabel doorgehakt! Deze juridische procedureslag die Electrabel voerde, heeft Electrabel door de technische tussenkomsten van Morsum Magnificat verloren.

Blinde Justitie!
Bij technische incidenten zijn de Parketten, die tenslotte uit advocaten bestaan, onmachtig, zij dienen altijd beroep te doen op Experten. Over de kwaliteit en de onpartijdigheid heeft Morsum Magnificat uit ervaring, grote twijfels en daarbij staat Morsum Magnificat niet alleen. Ook het NICC en Renard Bertrand hebben daarover heel wat onderzoekwerk gevoerd, de resultaten daarvan zijn te zien op de website van het NICC. Zonder Experten, die vaak incompetent zijn of naar incidenten worden gestuurd die niet binnen hun specialiteit vallen, is Justitie blind. Het  technisch inzicht van advocaten is doorgaans "nul".

De wet is duidelijk.
Hoe een elektrische installatie moet worden opgevat en aangelegd is -redelijk- duidelijk, de wettelijke regels -AREI- zijn ook van toepassing op de openbare netten. Daarbuiten is er het "Technisch" reglement van de Vlaamse -p-Overheid en van het overkoepelend orgaan van de verdelers "Synergrid". Toch is het openbaar net één gevaarlijke puinhoop, de reden daarvan is dat Justitie, ook bij schadegevallen, blind is voor die wettelijke voorschriften en de wet niet toepast. De mening van Morsum Magnificat is dat Justitie de -vuile- politiek de hand boven het hoofd houdt en dat de zogenaamde "scheiding der machten" niet bestaat.

Dat gebeurde op de Pijpelheide in 1993.

Iverlek oorzaak.
Twee arbeiders van Iverlek -waarvan Electrabel 57% van de aandelen had-, waren aan het koperen luchtnet vertrekkende aan de hoogspanningscabine aan de Grote Heidestraat, werken aan het uitvoeren. Het ging over een TN-net -3 fasen + nulleider-. Per abuis werd de "Nulleider" doorgeknipt wat een overspanning veroorzaakte. Dat betekent dat toestellen die normaal met 230 Volt worden gevoed, door die onderbreking van de nulleider, plotseling 380 Volt te verwerken krijgen en sommigen brand veroorzaken.

                       Expert van de verzekering zei tegen de gedupeerde
                       "waarom heeft u een salon van 300.000 Bef nodig"


Bekend.
Door dat feit waren ook alles diepvriezers van frituur Baccara defect, het is daar dat de werknemer van Iverlek, overmand door emoties van het voorval, zijn fout bekende. Een politieagent uit Heist-op-den-Berg, bijgenaamd "de rosse" was daarvan getuige en er werd een PV 243A opgesteld, dat PV bleek later verdwenen ...

Expert.

De door het Parket van Mechelen aangestelde Expert die voor Electrabel werkte -sic- kwam tot een andere conclusie, een isolator zou toevallig gebroken zijn, waardoor de blanke koperen geleider -35 mm²- in aanraking kwam met een  onderliggende fase en dat zou volgens de Expert en Iverlek de overspanning veroorzaakt hebben, een leugen van formaat. Daarover is aan het parket van Mechelen door de hoofdredacteur van Morsum Magnificat op 22 oktober 1994 een aangetekend schrijven overgemaakt. Op 20 juni 2002 werd daarover in die zin, na een petitie, ook een brief door Morsum Magnificat aan Iverlek gestuurd.

Franchise.
Er was schade in 70 woningen, mocht Iverlek als schuldige worden bestempeld, dan had hun verzekeraar -toen Royal Belge- per schadegeval een franchise van driehonderdduizend Bef moeten ophoesten. Door het rapport van de Expert werden de individuele verzekeraars voor de kar gespannen.

Ministerie bevestigde.

Morsum Magnificat heeft van meet af, zelfs aan de Expert, gesteld dat zijn uitleg niet klopte met de werkelijkheid, zelfs daarover een brief aan de Procureur te Mechelen gestuurd. Morsum Magnificat leverde in 1994 al het formele bewijs dat Parketten en Experten incidenten met openbare elektrische netten niet eerlijk bekijken.


Dit is het formele bewijs dat de Expert ten voordele van zijn broodheer de ware oorzaak verzweeg. Erger is, dat ook het Parket de ogen sloot!! De verzekeraar ABB kon de integrale rekening van 15 mio Bef ophoesten.

Meer bewijzen.

Met de op stapel staande dagvaarding van de Belgische Staat en de minister van Energie zal Morsum Magnificat al dat bewijsmateriaal bijbrengen, ook van de zaak Wittevrongel waar Morsum Magnificat opnieuw de verkeerde conclusie van de parketexpert bloot legde. Ook de elektrocutie van Leo Roland, net als deze van Georges Wittevrongel was de schuld van Electrabel, de onthoofding van Walter De Hondt zal ook niet vergeten worden.      
    
Artikel n° : 08/15/6160    
Geplaatst : 12:00 27/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professi

Laatste update ( 29 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.