Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926291





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo heeft nu een perstafel exclusief voor kontlikjournalisten.
24 september 2015
Artikel 49 van het huishoudelijk reglement speciaal tegen Morsum Magnificat ingevoerd. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.231.200
Tremelo 24 september 2015.

"Wie mij gerust laat, laat ik ook gerust" zei burgemeester Paul Dams -Open Vld- in juni 2014 tegen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat. Dams plaatste die uitspraak nadat hem werd diets gemaakt dat de Morsum Magnificat  redactie zoals altijd en overal niet naar de politiek, maar naar de veiligheid kijkt.

Resem dossiers.
Na één jaar werden verschillende schandalige onveilige toestanden bloot gelegd, niet op zijn minst de onveilige situaties in alle gemeentelijke gebouwen waar de Welzijnswet met de voeten is getreden, Interleuven streek wel de centen op maar sloot voor de poen de ogen voor de onveiligheid teweeggebracht door haar broodheer. Morsum Magnificat deed haar plicht en de arbeidsauditeur te Leuven startte een strafonderzoek tegen de verantwoordelijke-n- in Tremelo. Ook de inspectie van Wonen Vlaanderen adviseerde drie woningen die het OCMW verhuurde, ongeschikt. Voor een andere woning die door het OCMW negen jaar verhuurd werd, deelde Leefmilieu, Natuur en Energie een Proces Verbaal uit en ook Interleuven moest na vordering een Proces Verbaal opstellen lastens de verhuurder van het pand Baalsebaan 57.

Spreekverbod.
Al in september 2014 vaardigde het College van Tremelo een besluit uit dat het personeel verbod oplegde om met de hoofdredacteur van Morsum Magnificat te praten. Op 30 april werd de politie opgeroepen om de hoofdredacteur van Morsum Magnificat van de perstafel te halen, waarvoor ze geen poot hadden om op te staan. Dat hebben ze ingezien zodat ze nu een speciaal tegen Morsum Magnificat gericht, artikel 49 toevoegen aan het gemeentelijk huishoudelijk reglement dat vandaag op de gemeenteraad wordt gebracht.

Onwettig?

In artikel 49 is het volgende opgenomen : " .. De perstafel in de raadszaal is voorbehouden aan correspondenten en journalisten van mediaorganen die de eigen deontologische code hebben onderschreven en naleven. De regels van de journalistieke beroepsethiek zijn neergeschreven in de Code van de Raad voor de Journalistiek die op 20 september 2010 is goedgekeurd -en op 23 april 2015 en 16 december 2013 is aangevuld- door de raad van bestuur van de vzw Vereniging van de Raad voor de Journalistiek, waarin de journalistenverenigingen en de uitgeversfederaties, mediahuizen en persagentschappen vertegenwoordigd zijn. Inbreuken op deze deontologische code kunnen aanleiding zijn tot de perstafel te weigeren ..". Morsum Magnificat is van oordeel dat deze maatregel onwettig is en zal uiteraard stappen zetten.

Crimineel.
De Raad voor de Journalistiek -RvdJ is een niet op wettelijk initiatief opgerichte vzw, heeft dus geen enkele juridische waarde, wordt voor vijftig procent door de Vlaamse Overheid financieel gesteund en is bijgevolg niet onafhankelijk. De RvdJ heeft in de rechtszaak in Beroep tegen Morsum Magnificat van de Rechter na twee eerdere nederlagen, gelijk gekregen in die zin, dat zij over iedereen die journalistieke activiteiten heeft, haar oordeel mag publiceren over die journalisten die "hun" deontologische code niet zouden respecteren. Eerder had de Rechter in kort geding de RvdJ daarvoor verbod opgelegd. Maar de uitspraken van de RvdJ hebben geen enkele juridische waarde, het is enkel een mening zegt de RvdJ zelf. Wat het wanbeleid van Tremelo betreft, gaat het wel over strafbare feiten, voorbeeld daarvan is het strafonderzoek dat momenteel door het Arbeidsauditoraat lopende is.

Gemeentegespuis.

Tremelo neemt met dat artikel 49 aan het huishoudelijk reglement toe te voegen, specifiek maatregelen tegen Morsum Magnificat. Dat in de gemeente personeel in functie mag blijven dat verschillende weken in de gevangenis van Vorst heeft doorgebracht wegens handel van drugs in het gemeentehuis, kan en mag in Tremelo wel. Dat een voor valsheid in geschrifte veroordeelde gemeentesecretaris in het zadel mocht blijven, is in Tremelo ook geen probleem. Dat een ander personeelslid eveneens in de gevangenis verbleef voor incest, later nog twee keer veroordeeld werd voor slagen en verwondingen, mag ook. Nog erger, dat personeelslid promoveerde op de koop toe, en dat personeelslid maakte zich opnieuw schuldig aan gewelddaden. Morsum Magnificat heeft het dan ook over het gemeentegespuis van Tremelo.

Deskundig Secretariaat.
Op 26 augustus 2014 werd het College op de hoogte gebracht van een niet conform stooktoestel -Baalsebaan,57-. Dat is een Klasse III inrichting en daarvoor is de milieudienst van de gemeente bevoegd, maar Tremelo vertikt haar verantwoordelijkheid op te nemen. Vervolgens werd niet door Tremelo, maar door de huurders, de Intergemeentelijke dienst Interleuven geconfronteerd met het BVR 12 december 2008. Interleuven diende tot haar groot ongenoegen, een Proces verbaal ten laste van de verhuurder Jeanine V, op te stellen. Van enige regularisatie is er in tegenstelling tot wat het zogenaamde deskundig secretariaat beweert, nooit sprake geweest, dat is ze op de dag van vandaag nog steeds niet. Toch schrijf het "deskundig??" Secretariaat van Tremelo op 29 augustus 2014 dat het wel zo zou zijn! Wij hebben daar maar één woord voor : incompetentie.  
    
Artikel n° : 08/15/6158    
Geplaatst : 21:06 24/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.

Laatste update ( 26 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.