Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926291





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal : Monumentenwachten inspecteerden kerk in kader meerjarenplan.
24 september 2015
Conformiteit bliksemafleiders en competentie technische dienst ter zake in Tremelo in vraag.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.228.800
Baal  / Tremelo 24 september 2015

Op 9 september 2015 hebben "Monumentenwachters" van de Vlaamse Overheid inspecties uitgevoerd aan de kerk te Baal. Of dat toevallig na de restauratie van de toren gebeurde, of dat zo werd georganiseerd, weten we niet. De inspectie had tot doel de gebreken voor een meerjarenplan om het gebouw te onderhouden, te kunnen opstellen. Waarvan we honderd procent zeker zijn is, dat de bliksemafleider van de kerk niet voldoet aan de voorschriften inzake bliksembeveiliging zoals voorzien in diverse wetten die sinds het KB van 4 april 1972 zijn uitgevaardigd. We hebben maar een advies : Als er onweer is, blijf je maar beter weg uit de kerk van Baal. Als er iets gebeurd wegens bliksem, moeten de verzekeraars die onwettige risico's verzekeren, de schade maar betalen.

Competentie in twijfel.
Morsum Magnificat kan ook met kennis van zaken over bliksemafleiders praten, ook over deze uitgerust met opvangers met onnuttige maar gevaarlijke radioactieve bronnen. Wij stellen resoluut dat de bliksemafleider van de Damiaankerk te Tremelo en de Sint Anna kerk te Baal niet voldoen, zelfs niet aan de regels van goed vakmanschap! Dit betekent een gevaar voor personen en goederen. Wij trekken dan ook de competentie van het technisch toezicht van de gemeente in twijfel.

Politiegebouw Tremelo.
Op het gebouw waar de PZ BRT tegenwoordig is gevestigd en wat voorheen het Cultureel Centrum was, prijkte tot oktober 2012 een illegale radioactieve opvanger voor bliksem! Dat illegaal toestel werd op een even illegale manier door een niet daartoe erkend bedrijf, Van Der Heide, verwijderd, verpakt en op een eveneens illegale wijze opgeslagen in een gebouw gelegen naast de administratie van de politie te Tremelo. De coördinatie gebeurde door één van de poulains van burgemeester Paul Dams, toen en nu ook Schepen van Openbare Werken. De firma Van Der Heide mocht dat tuig niet verwijderen, ze zijn trouwens in die periode tegen de lamp gelopen. Daarom hebben zij op 12 oktober 2012 aan VEBO Electroadvies een bestelling geplaatst om het tuig dat zij illegaal verwijderden, verpakten en stockeerden in de Kruisstraat, legaal weg te halen.

Broodroof.
De Gemeente Tremelo gaf aan Van Der Heide een opdracht waarvoor die firma niet vergund was, dat is meer dan een blaam voor de Schepen van Openbare werken en zijn poulain Rudy nu zelfs hoofd van de technische dienst. VEBO Electroadvies bvba uit Begijnendijk die een erkenning had voor dat soort werken -bewijs daarvan is het S/L formulier- kwam in Tremelo niet aan bak! In 2005 ondertekende Tremelo ook de brief waardoor VEBO Electroadvies bvba twee jaar later op de fles ging! Het bestuur van Tremelo maakte zich twee keer schuldig aan broodroof.

Geen besmettingsmetingen.
Het illegale tuig op het Cultureel Centrum bevatte Radium 226 bronnen, dat meest giftige radio-element heeft een halfwaardetijd van 1602 jaar! Omdat de verwijdering illegaal gebeurde, zijn er geen besmettingsmetingen uitgevoerd. Het is dus best mogelijk dat de mast -buis- waarop de antenne van de politie -die nu niet meer in dienst is- geplaatst werd, radioactief besmet is en uiteraard levensgevaarlijk voor wie die buis eventueel ooit in de handen krijgt. Aangezien bij het federaal parket nog een dossier open is, zal deze redactie deze affaire melden.


Monumentenwachters waarvan twee jonge vrouwen op 9 september 2015 in actie te Baal

Artikel n° : 08/15/6157     
Geplaatst : 16:49 24/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.
Laatste update ( 24 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.