Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926293





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Dakwerkers aan de veldonkstraat mogen naar het circus.
18 september 2015
Zelfs deeltje van het fietspad is ingenomen, ook dat is werk voor de politie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.221.800
Tremelo 18 september 2015

Aan de Veldonkstraat 193 worden dakwerken uitgevoerd waarbij toch een en ander is op te merken, de Veldonkstraat is een drukke baan waar nogal wat verkeersongevallen gebeuren. Om de werken te kunnen uitvoeren heeft de firma de bestelauto deels op het fietspad geplaatst, ook één of andere bak staat een stukje op het fietspad. Malafide aannemers die hun broek vegen aan regels, moeten in Tremelo niet vrezen dat de politie hen een strobreed in de weg zullen leggen. De politie durft wel op zondagmorgen het boekje boven halen voor auto's van klanten aan de bakkerij Smolders aan de Baalsebaan, toevallig kan die uitbater het niet goed vinden met burgemeester Paul Dams …

WASO.

Voor het uitvoeren van dergelijke dakwerken moeten aannemers -ook al zijn het zelfstandigen die het werk uitvoeren-, een aantal regels respecteren die in het sociaal strafwetboek van 6 juni 2010 zijn opgenomen. Bij dakwerken is er het Koninklijk Besluit van 31 augustus 2005 "werken op hoogten" dat een aantal verplichtingen oplegt. Zo te zien veegt de firma John F. die de dakwerken uitvoert, aan al deze regels vierkant haar broek. Het is aan de FOD WASO om een einde te stellen aan concurrentievervalsing en het in gevaar brengen van anderen. Als er van dat dak iets naar beneden valt, komt het quasi zeker op het fietspad of zelfs op de straat terecht. WASO is op de hoogte gebracht, als er iets gebeurt zullen ze niet moeten zeggen dat ze het niet weten.

Is de politie van de PZ BRT blind?


Hoe hier door de firma John F. wordt gewerkt kan niet door de beugel. De politie is bevoegd omdat het openbaar domein is ingenomen en het geparkeerd voertuig op de verhoogde berm staat en anderen in gevaar brengt.    

Niet de énige werf.
Wat verderop richting Baal, opnieuw van hetzelfde laken een pak, daar zien we wel stellingen maar de manier waarop ze op het dak werken, kan ook niet door de beugel. Aannemers die wel veilig werken zijn de dupe.


Veiligheid daar -s-preken ze veel over.

Artikel n° : 08/15/6149     
Geplaatst : 19:28 18/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 19 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.