Brand Rotselaar : Parket Leuven fnuikt rechten van verdediging gedupeerde. |
14 september 2015 |
Termijn om afgesloten strafdossier in te kijken zou verstreken zijn.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.215.800 Rotselaar / Tremelo 14 september 2015.
Begin mei 2014 is er aan de Bessenlaan te Rotselaar brand ontstaan, duidelijk als gevolg van een kortsluiting. Door de kortsluiting in de BAXB toevoerleiding brak de kabel door het Joule effect af en was oorzaak dat voorwerpen die in de voortuin op de grond lagen, ook zijn gaan ontbranden. Het Parket van Leuven maakte de eigenaar onterecht verdacht en voerde via een Expert uit Hasselt, maanden onderzoek. Uiteindelijk is men tot de conclusie gekomen dat de eigenaar geen schuld treft, maar ondertussen heeft de gedupeerde eigenaar, zestien maanden na de brand, het dossier van een afgesloten onderzoek nog niet kunnen inkijken, de termijn daarvoor zou verstreken zijn, een nieuwe aanvraag is bij de procureur reeds ingediend, maar het Parket van Leuven talmt. Waarom? Blind voor onwettige aftakkingen.
Zelfs wanneer de wet van 10 maart 1925 op de verdeling van elektriciteit -Hoofdstuk VI artikel 13- klaar en duidelijk is, is geen enkele aftakking naar woningen conform met de wettelijke voorschriften. In artikel 125.02-2 van het KB van 10 maart 1981 is dat allemaal beschreven, maar de parketten sluiten de ogen, zelfs wanneer er brand ontstaat wil men dat persé niet zien, waarom? Op de elektriciteitspaal waar de aftakking van de afgebrande woning op het elektrische luchtnet was aangesloten, verkeerde ook de aftakking van de overbuur in een gevaarlijke staat, maar dat heeft de Expert van het parket niet gezien. Toen Morsum Magnificat die gevaarlijke situatie bij Eandis had aangekaart, werd al enkele dagen nadien, op 20 augustus 2015, tot herstelling overgegaan. Hier levert Morsum Magnificat alweer, en dit voor de zoveelste keer, het formeel bewijs dat in casu DNB Eandis zeer goed weet dat dergelijke aftakkingen gevaarlijk en onwettig zijn. Waarom willen de parketten dat niet zien en worden burgers onterecht verdacht gemaakt?? Inzage dossier.
De gedupeerde slaagt er maar niet in om inzage van zijn dossier te bekomen, ook de verzekeraar Argenta heeft zich veel te laks opgesteld. De gedupeerde heeft nu van Argenta toch bekomen om een advocaat aan te stellen, maar ook die heeft blijkbaar moeite om inzage te bekomen van het dossier. Parketwoordvoerster Sarah Callewaert was niet bereikbaar voor commentaar. Het is nog niet genoeg dat de gedupeerde door toedoen van een onwettige aftakking, zijn huis afbrandt en noodgedwongen al één jaar in een caravan achter de woning verblijft, op de koop toe kreeg deze geen inzage in zijn dossier. Nogmaals een bewijs.
Onlangs heeft Morsum Magnificat met de aftakking aan de Kwetterstraat te Begijnendijk andermaal aangetoond dat ook daar DNB Infrax zich bewust is van de gevaren. Enkele dagen geleden signaleerde Morsum Magnificat alweer een gelijkaardig probleem aan de Moorsemsestraat 114. Door het groot onderzoek van Morsum Magnificat is er op 24 maart 2003 een KB in het leven geroepen, maar de vuile politiek slaagt er in om de ogen van vrouwe justitia gesloten te houden, "het volk" is daarvan de dupe en betaalt steeds meer voor de levering van elektriciteit waarvan de infrastructuur onwettig en gevaarlijk is. Artikel n° : 08/15/6142 Geplaatst : 7:40 14/09/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
|
Laatste update ( 09 december 2020 )
|