Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932618





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Woonproblemen in Vlaanderen : Zoveelste boek over de gekende problemen-Update-P1
08 september 2015
Studiedag met andermaal verkoop van boek over het falend woonbeleid dat maar niet stopt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.211.000
Brussel / Tremelo 08 september 2015.

Update 1
Bea stuurde haar kat.
De organisatoren kondigden bij de opening van de studienamiddag een wijziging van het programma aan, ook dat Bea Cantillon niet zou opdagen, meer werd daarover niet gezegd. Onaangekondigd was de uiteenzetting voor de Vlaamse Woonraad van David Van Voren. De studienamiddag liep ook qua timing tot aan de receptie een half uur uit.
Meer volgt met een overzicht over het boek zelf.


David Van Vooren van de Strategische Adviesraad van de Vlaamse Woonraad

--- einde update 1 6:47 9/09/2015

--- Update 1
Schrijven en niets zeggen.
Een grote gazet bracht vandaag reeds een artikel over wat vandaag op tafel wordt gelegd. Niettegenstaande er over deze materie heel veel te zeggen is, wordt er in de gazet in feite geen enkel specifiek probleem aangekaart. Dat de Vlaamse -p-Overheid een schandalig slecht woonbeleid heeft gevoerd -en met Homans nog voert-, dat weten we ondertussen al heel lang, dat hoefde de grote -?- gazet niet te herhalen.
--- einde update 1 10:14 8/09/2015

De boekwerken over de woonproblematiek blijven zich opstapelen, maar aan de problematiek zelf verandert er niets, toch zijn de minister van Wonen, Liesbeth Homans, en haar woordvoerder Jan Van Der Vloet, al jaren op de hoogte van de problemen met conforme en betaalbare woningen. Maar nu Liesbeth Homans aan het stuur zit, gaat het zelfs van kwaad naar erger. Vandaag komt Professor Dr. Bea Cantillon van de UA de problematiek weer uitleggen, er zal dan weer een boek worden verkocht waaraan 38 personen hebben meegewerkt, dat meer dan zeshonderd bladzijden telt en ter plaatse voor 45 euro kan worden aangekocht.

Conformiteitsattest.

Al vijf jaar hamert deze redactie op de bekrachtiging van het conformiteitsattest dat reeds voorzien is in het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, pas dan zal de woonkwaliteit verbeteren en zullen door Wonen Vlaanderen geen woningen meer ongeschikt of onbewoonbaar dienen verklaard en kan Wonen Vlaanderen ook wat dat betreft opgedoekt worden. Morsum Magnificat zal in haar boek "TE HUUR, Gehuurd en bedrogen" ook aantonen, dat er veel vragen dienen gesteld over de waarde van de inspecties van Wonen Vlaanderen, daarover werden immers ook al vragen gesteld in de Commissie Wonen.


Prof.Bea Cantillon die het weer komt uitleggen.

Stapels lectuur.
Ondertussen bestaan er over de woonproblematiek al stapels lectuur, telkens krijgen medewerkers voor een tijdje een job toegespeeld. Zo is Sien Winters van de KU Leuven al een poosje aan het lobbyen om het onderzoekswerk in opdracht van de Vlaamse -p-Overheid, te kunnen verder zetten. De jobs zijn verzekerd, maar aan de problematiek zelf wijzigt niets.

Receptie mag nooit ontbreken.
Deze namiddag is er in de LUCA - School of Arts, Campus Sint-Lukas Brussel, Auditorium C-3.15, Paleizenstraat 70, 1030 Brussel een studienamiddag, het programma ziet er als volgt uit :
13u30    Ontvangst met koffie
14u00    Voorstelling van de voornaamste bevindingen door de samenstellers
14u30    Sociale innovatie in de woonsector: tussen sociale noden en rechten
Prof. Dr. Stijn Oosterlynck -OASeS-UA-
15u00    Interviews met bewoners en actievoerders
             Victoria de Luxe
15u30    Running harder to stand still: waarom het zo moeilijk is om nog sociale vooruitgang te boeken
Prof. Dr. Bea Cantillon -CSB-UA-
16u00    Conclusies door de samenstellers
Gevolgd door een receptie - die nooit mag ontbreken,red- Na afloop pisten ze met zijn allen een grote plas en alles blijft zoals het was. Ook hier staan de beste stuurlui aan wal, ervaringsdeskundigen die niet in hun politiek kraam om het spel mee te spelen, van pas komen, worden -zoals Morsum Magnificat- met de nek aangekeken.

MM_242_08_Woonnood.pdf

Artikel n° : 08/15/6132     
Geplaatst : 8:25 8/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 09 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.