Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926296





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk : Infrabel aannemer plaatste lekkende mazouttank aan werf Mechelbaan Begijnendijk.
20 augustus 2015
Interventie Infrabel was snel ter plaatse voor de vaststellingen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.195.300
Begijnendijk / Tremelo 20 augustus 2015.

De bewoner van de Mechelbaan Danny V.heeft wegens werken van Infrabel in 2003 al enkele duizenden euro's schade opgelopen, de zaak bleef wegens talmen van de verzekering aanslepen, maar binnenkort wordt een expertise ter plaatse uitgevoerd. Nu Infrabel tijdens zeven nachten werken wil uitvoeren aan de spoorwegovergang aan de Mechelbaan, werd er door aannemer Taveirne nv uit Torhout, werfmateriaal aangevoerd.

Lekkende houder.

Behalve een kraan werd er ook een mazouttank van ongeveer tweeduizend liter rode mazout op de aarde geplaatst. Om een of andere reden, is er vanaf de bovenkant van de tank een lek ontstaan waardoor de rode mazout langs de buitenwand van de tank lekte. Danny V., die in zijn moestuin een mazoutgeur vaststelde, werd ongerust over een mogelijke vervuiling.

Infrabel.

Nadat Frédéric Petit via de wachtdienst van Infrabel werd geďnformeerd, kwam iemand van Infrabel Leuven al snel om 21u. ter plaatse om de vaststellingen te doen. Uiteindelijk viel de lek nog mee, ze moet veroorzaakt zijn bij het lossen van de tank.


Infrabel is 's avonds om negen uur nog poolshoogte komen nemen en vastgesteld dat er rode mazout lekte.

Aannemer Taveirne.
Het was even wachten op het resultaat van het onderzoek van de aannemer, maar na de middag kregen we het bericht, dat de oorzaak lag in het feit dat de tank te veel gevuld werd en de mazout door de warmte via het overdrukventiel naar buiten is gelopen. Wat betreft het ontbreken van de identificatieplaat zegt de Vlarem : " -Art. 5.17.3.5. § 1. Vlarem, " Op een vaste houder dient op een zichtbare en goed bereikbare plaats een kenplaat aangebracht, overeenkomstig de bepalingen van bijlage 5.17.2. "-. Daarover zegt Johan Supply van aannemer Taveirne  " de preventieadviseur wordt gevraagd dat op te lossen ". Het feit dat de tank te veel kan gevuld worden, doet twijfelen of de tank wel in orde is.

Artikel n° :  08/15/6096     
Geplaatst : 15:06 20/08/2015

MM_241_16_Infrabel_Begijnendijk.pdf

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur  
Laatste update ( 27 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.