Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926297





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Grote prijs Formule 1 van Spa-Francorchamps : Federale politie zet alle middelen in.
17 augustus 2015
Meer dan 850 politieagenten zullen dag en nacht waken over de veiligheid van toeschouwers.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.182.800
Brussel / Spa-Francorchamps / Tremelo 17 augustus 2015.

Aankomend weekend, 22 en 23 augustus 2015, wordt de Grote Prijs Formule 1 in Spa-Francorchamps verreden waarvoor bijna 100.000 mensen gaan afzakken naar het circuit. Zowel de federale als de lokale politie zullen alle middelen inzetten om dit evenement in goede banen te leiden en zetten meer dan 850 politiemensen uit Wallonië en Brussel in die zullen waken over de veiligheid van de toeschouwers en de mobiliteit rond het circuit. Zij worden daarbij geholpen door buitenlandse politieagenten.

Praktische informatie.

Een mobiliteitsplan werd opgesteld om de site beter toegankelijk te maken en voor een goed verloop worden de toeschouwers verzocht om de bevelen en tips van de aanwezige stewards en politieagenten op te volgen. Aan alle automobilisten die over toegangsdocumenten tot het circuit beschikken zoals doorgangsbewijs, parkingreservatie enz., wordt gevraagd om deze duidelijk zichtbaar achter hun voorruit te plaatsen, kwestie van het werk van de politieagenten en stewards te vergemakkelijken. Zo worden ze correct geïnformeerd wanneer ze het circuit naderen. Voor de toegang tot de site is het aangeraden om geen gps te gebruiken in de buurt van het circuit. Er zijn routes vastgelegd om de toeschouwers naar de dichtstbijzijnde parkings te leiden, aan de hand van bordjes in kleur die de te volgen richting aangeven. Om de verkeershinder op zondag 23 augustus te beperken en gemakkelijker toegang te hebben tot de parkings, wordt toeschouwers aangeraden om vroeger aan te komen op de site.

Sociale media.
Het hele weekend zal de federale politie informatie verspreiden via de sociale netwerken Twitter, Facebook en Instagram. Op Twitter zal in real time informatie gepubliceerd worden in verschillende talen: Zowel in het Frans als in het Engels -via @Polfed_presse-, als in het Nederlands en Duits -via @Fedpol_pers-. De Facebookpagina Belgian Federal Police zal ook gebruikt worden als communicatiekanaal om zoveel mogelijk informatie over de mobiliteit en de veiligheid aan de toeschouwers te bezorgen.

Toegangszones.

De mobiliteit rond het evenement zal gecoördineerd worden door de Coördinatie- en steundirectie van de federale politie van Luik die een verkeersplan heeft opgesteld naargelang het toegangsticket tot het circuit. Er zijn drie zones vastgelegd:
- Geel: deze zone bevindt zich ten noorden van het circuit en is voor de tribunes Gold of Silver 1 en 2. Ook toeschouwers met een ticket Bronze die via de bocht ‘Source’ naar het circuit willen, kunnen deze zone nemen.
- Groen: deze zone bevindt zich ten zuiden van het circuit en is toegankelijk voor personen die een Silver 4 of Bronze ticket in de zone ‘Combes’ hebben.
- Rood: deze zone bevindt zich ten zuiden van het circuit en is toegankelijk voor personen die een Bronze ticket in de zone ‘Blanchimont’ hebben.
Voor wie geen tickets in voorverkoop heeft gekocht, zijn de rode en groene zones gemakkelijker toegankelijk.

Routes langs de autosnelweg.
Via de E42-A27:
- Afrit 10 ‘Francorchamps Nord’ geeft toegang tot de gele zone -met inbegrip van parkings 7-8-.
- De personen die naar de gele parkeerplaatsen moeten gaan -P1 tot P6, P14 en P15- nemen afrit 10 bis Cronchamps  
- Afrit 11 ‘Francorchamps Sud’ -Malmedy- geeft toegang tot de groene en rode zone.

Via de E25-A26:
- Afrit 47 -Harzé- geeft toegang tot de gele zone -richting Stoumont, dan Francorchamps volgen-.
- Afrit 48 -Werbomont- geeft toegang tot de groene en rode zone -richting Stavelot volgen-.
Om files te vermijden, raadt de federale politie bovendien automobilisten aan om de E25-A26 te nemen en niet de E42-A27 waar het elke Grote Prijs erg druk is.

Parkeren.
Voor elke zone zijn er parkings. Om de toegang tot de site te vergemakkelijken, kunnen de toeschouwers die geen ticket hebben, direct naar de groene en rode zone gaan. Ze kunnen de E25-A26 nemen in plaats van de E42-A27 die al verzadigd zou kunnen zijn.

Bussen.
Ook zijn er verschillende parkings voor bussen die een in voorverkoop gekocht parkeerticket hebben. Er zullen voor die bussen vooraf vastgestelde routes meegedeeld worden. De andere bussen moeten naar parking P1 gaan, die zich aan de ingang van het circuit bevindt. Om daar naartoe te gaan, moeten ze afrit 9 van de E42- A27 richting Verviers-Duitsland nemen en afrit 10 in de richting Duitsland-Verviers. Er is ook voorzien in parkeerplaatsen voor bussen in de groene zone -Combes- en de rode zone -Blanchimont-.

Vertrekken met de taxi.
Talrijke taxi’s zullen naar de site gaan wanneer de mensen Francorchamps verlaten. Deze zullen geparkeerd staan op parking 24 dat vlakbij het Racing Hotel Francorchamps ligt en dat toegankelijk is via de uitgang van het circuit bij de ‘Source’.

Openbaar vervoer.

Ook het openbaar vervoer houdt rekening met de toeloop van bezoekers. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus organiseert de TEC Luik – Verviers tussen 7.30u en 11.30u. speciale busdiensten vanaf het station van Verviers naar het circuit -Parking 1-. De terugkeer is gepland tussen 14.00u en 19.00 u. Bovendien zullen de gewone lijnen 294, 395 richting Verviers en 744 richting Spa, zondag vanaf 14.00u versterkt worden vanaf Francorchamps. Meer informatie vindt u op : www.infotec.be

Versterking
De Belgische ordediensten zullen worden bijgestaan door politieagenten uit het buitenland. Het dispositief zal worden versterkt met een dertigtal Duitse, Luxemburgse, Franse en Nederlandse politieagenten. Behalve dat hun aanwezigheid zorgt voor zichtbaarheid, laat het ook toe om de buitenlandse bezoekers in optimale omstandigheden te ontvangen en te helpen. Met hun medewerking worden nog andere doelstellingen beoogd: de samenwerking met de buitenlandse partners verdiepen en samenwerking op het terrein tot stand brengen om de bezoekers uit de buurlanden een echt voordeel te bieden. Ze zullen immers gemakkelijk de politieagenten in herkenbare uniformen kunnen identificeren, maar het belangrijkste is dat zij zich bij problemen kunnen uitdrukken in hun eigen taal. Bovendien zal deze aanwezigheid het veiligheidsgevoel vergroten.

Bron : Federale politie    
Bewerking : jvds

nvdr : Dit is het zoveelste evenement dat beveiligd en georganiseerd moet worden door de ordediensten en dat alles op kosten van de belastingbetaler terwijl in het Formule 1 gebeuren bedragen omgaan waarvan een normaal denkend mens gaat duizelen.    
 
Artikel n° :  08/15/6091    
Geplaatst : 17:45 17/08/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.  
JVDS
 
Laatste update ( 19 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.