Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932949





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HR krijgt vragen over talmen Auditoraat inzake onveiligheid in Tremelo-Update2
17 augustus 2015
Onderzoek Auditeur naar onveiligheid gemeentelijke gebouwen blijft aanslepen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.183.900
Brussel / Leuven / Tremelo 17 augustus 2015

--- Update 2
Verzegeling opnieuw verbroken.
Niettegenstaande EANDIS beweert niet te weten dat de installatie, die door hun begin mei 2015 werd verzegeld, elke week terug in dienst wordt genomen, onderneemt EANDIS niets om te verhinderen dat er spanning kan worden afgenomen.

Verdachten.
Politiek, politie en justitie roepen burgers op om verdachten te melden, welnu, hier gaat het niet om verdachten, maar om schuldigen. Daarom hebben wij andermaal de Arbeidsauditeur te Leuven met document J15081082 er van in kennis gesteld dat deze niet conforme installatie vandaag opnieuw in dienst is gesteld.
--- Einde update 2 12:26 18/08/2015

--- Update 1
Eandis.
Het feit dat elke week de verzegeling van de elektrische installatie door Tremelo wordt verbroken, zou de goedkeuring van Eandis niet dragen. Tremelo bezit dus een sleutel van het hangslot en laat de marktkramers telkens weer gebruik maken van een elektrische installatie die niet in dienst mag. Eandis moet gewoon de spanning van de installatie buiten dienst plaatsen. 
--- Einde update 1 21:02 17/08/2015

Aan de Hoge Raad voor de Justitie worden vragen gesteld over de wijze waarop het Auditoraat te Leuven, de bewezen -in omvang een aard- disproportionele arbeidsonveilige situaties in Tremelo op haar beloop laat. Aan het vernietigend verslag van Interleuven van 17 juni 2014 veegde de gemeente Tremelo vierkant haar broek. Interleuven streek de centen op en klasseerde het verslag verticaal. De Arbeidsauditeur van Leuven werd op 1 september 2014 geďnformeerd en stelde een onderzoek in. Een jaar later is er quasi niets gerealiseerd.


Strafonderzoek.
Wanneer in december 2014 bij het auditoraat in het kader van Openbaarheid van Bestuur naar de stand van zaken wordt gevraagd, reageert de Auditeur op 15 januari 2015 met een brief dat er een strafdossier is geopend wat inzage afblokt.

Weinig actie.
Ondertussen is er ook de affaire met de beschadigde elektriciteitskast in de Schrieksebaan waarop de marktkramers in feite niet zouden mogen aansluiten. Zelfs de Gouverneur van Vlaams Brabant Lodewijk De Witte schrijft dat het levensgevaarlijk is om dat wel te doen. Ook de Auditeur is op de hoogte, maar ondertussen blijft de elektrische installatie in dienst.

Hoge Raad.
Morsum Magnificat wil weten in welke mate justitie te Leuven het wanbeleid in Tremelo de hand boven het hoofd houdt en stelt daarover nu vragen aan de Hoge Raad voor de Justitie. Het is in het belang van iedere burger die toegang heeft tot de publieke plaatsen, dat deze weet dat ze veilig zijn, maar dat is in Tremelo in 14 gemeentelijke gebouwen niet het geval. We spreken dan nog niet van de winkels, cafés, restaurants. Iedere burger is dus betrokken partij.
 
Artikel n° :  08/15/6090    
Geplaatst : 12:27 17/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. 
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 18 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.