Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932949





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radio2 doet de waarheid geweld aan inzake het recht op opvragen paspoort-Update1
17 augustus 2015
Volgens Radio2 mag alleen de politie uw paspoort vragen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.182.800
Leuven / Tremelo 17 augustus 2015.

--- Update 1
Nationale redactie.
We hebben -omdat Radio2 Vlaams Brabant dat suggereerde-, toch de nationale redactie opgebeld. We kregen Marc Morren aan de telefoon, Marc Morren kennen we nog uit het verleden van de bijeenkomsten in het IPV aan de Grote Markt, 40 te Antwerpen waar destijds vele persactiviteiten hebben plaats gevonden. Marc Morren vindt ook, dat de Vrt correcte informatie moet verspreiden en gaat er voor zorgen dat het wordt rechtgezet.
--- einde update 1 10:58 17/08/2015

Deze morgen beweerde een van de medewerkers van Radio2, die denken de wijsheid in petto te hebben, dat alleen de politie een paspoort –doelend op EID- mag opvragen, maar dat klopt helemaal niet. Morsum Magnificat heeft dat telefonisch aan nieuwslezer Kirsten gemeld. Kirsten wilde ons in eerste instantie nog afschepen door te verwijzen naar de nationale redactie -de inspecteur-, maar we laten ons niet afschepen door een medewerker van de rode rakkers van Radio2. Anderzijds bedoelt Radio2 hier een EID, maar men heeft het verkeerdelijk over een paspoort en dat is niet hetzelfde als een EID, de in de wet genoemde elektronische identiteitskaarten. Een paspoort dient om te reizen naar landen buiten het Schengenlanden.

Wet van 8 augustus 1993.

We hebben de nieuwslezer diets gemaakt, dat er nog meer personen en diensten buiten de politie, uw paspoort -EID- mogen opvragen, dat wordt geregeld via het "Sectoraal Comité van het Rijksregister" waarbij ook de privacycommissie betrokken is. Zo mag ook een notaris en een deurwaarder uw EID opvragen. Apothekers hebben recent via dat sectoraal comité toelating bekomen om het rijksregister te raadplegen. Wat Radio2 Vlaams Brabant, de slippendragers van burgemeesters en politie, deze morgen de ether instuurde klopte dus niet. De betweters van Radio2 moeten de paspoortwet eerst maar eens lezen vooraleer ze "Het Volk" verkeerd informeren.
 
Artikel n° :  08/15/6089    
Geplaatst : 10:29 17/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel. 
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 17 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.