Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932952





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Wreedheden van de Chinezen met Angorakonijnen
12 augustus 2015
Aziatische afdeling van PETA bezocht undercover 10 angorafokkerijen in China.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.179.400
Brussel  / Tremelo 12 augustus 2015.

--- Wijziging 14:18 14/08/2015

Voor ons Westerlingen is het van grootste belang dat we er chique bijlopen en daarvoor zijn we tot alles bereid, zelfs tot het toestaan van brute meedogenloze dierenmishandeling. Zo is dat ook het geval voor producten gemaakt met angorawol van het angorakonijn, vaak gebruikt voor de vervaardiging van truien en accessoires.


Stropen en plukken.
De Aziatische afdeling van PETA -People for Ethical Treatment of Animals- bezocht onlangs undercover 10 Angorafokkerijen in China. De beelden laten routinematige wreedheid zien tegen angorakonijnen voor de productie van angorawol. De diertjes, met een hoge aaibaarheidsfactor, bezitten, helaas voor hen, een zachte lange vacht die hen elke twee tot drie maanden van het lijf wordt "gestroopt" en "geplukt". Daarbij worden de voor- en achterpoten strak aan elkaar gebonden terwijl de beulen hun lijfje aanvallen met scherpe gereedschappen waarbij ernstige verwondingen geen uitzondering zijn, het beestje spartelt immers, onder luid hartverscheurend gekrijs, tegen. De meeste van deze diertjes overleven deze brute behandeling slechts één tot twee jaar.

Resolutie.
Onlangs werd door Vlaams Parlementslid Grete Remen -N-VA- een resolutie ingediend met als doel een transparantere productieketen in de kledingindustrie, niet alleen om kinderarbeid of andere erbarmelijke arbeidsomstandigheden aan te klagen, maar ook de bedenkelijke behandeling van dieren.

Geen regels dierenwelzijn.
China is de grootste producent van angora en er bestaan geen regels voor dierenwelzijn, dus ook geen straffen voor de mishandeling ervan. Alle berichten van dierenmishandeling ten spijt is het gros van de consumenten zich nog steeds niet bewust van hoe hun kleding wordt gemaakt -of het kan hen eenvoudigweg niet schelen?!- Een mogelijkheid tot meer transparantie zou kunnen zijn dat kledingverdelers hun leverancierslijsten bekend maken, zodat wanpraktijken sneller kunnen worden opgespoord en aan banden gelegd. De textielfederaties Creamoda en Fedustria zouden hun leden daartoe moeten durven aanzetten. Ook ziet Grete Remen een belangrijke rol weggelegd voor Flanders Investment & Trade -FIT-.

Angorawol bannen.
Gelukkig hebben enkele grote modeketens al besloten om angorabont uit hun rekken te bannen. Zo zette 's-werelds grootste modeverdeler, het Spaanse Inditex met 6.200 winkels wereldwijd, die ondermeer Zara en Massimo Dutti in de portefeuille heeft, begin dit jaar de verkoop van angorawol stop, ook C&A nam dezelfde beslissing evenals H&M en Lacoste en nog andere grote modeverdelers. Echter, als we dergelijk onnodig dierenleed uit de wereld willen bannen moet de consument categoriek weigeren modeproducten te kopen die verkregen worden door dieren te mishandelen, wanneer er geen afnemers zijn zullen dergelijke wansmakelijke praktijken wel moéten stoppen.     

Artikel n° :  08/15/6083     
Geplaatst : 19:45 12/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
jvds  
Laatste update ( 14 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.