Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927152





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Burgemeester Paul Dams -Open Vld- schendt rechten huurder-Update1
11 augustus 2015
Burgemeester moet inspectieverslag Wonen Vlaanderen stante pede aan huurder overmaken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.176.800
Baal  / Tremelo 11 augustus 2015.

--- Update 1
Ongeschikt.
Ondertussen heeft de burgemeester van Tremelo op 10 augustus 2015 het technisch verslag van Wonen Vlaanderen aan de betrokken huurder overgemaakt. Tremelo heeft er wijselijk de brief van 19 juni 2015 van Wonen Vlaanderen niet bijgevoegd. Toch kan de huurder bewijzen dat Tremelo de regels met de voeten treedt en onder meer het verslag meer dan een maand heeft laten liggen. Burgemeester Dams heeft nu andermaal het formeel bewijs dat het OCMW, panden verhuurt die minstens ongeschikt of zelfs onbewoonbaar zijn en dat het OCMW mensen die op hen beroep doen, nog meer in de problemen brengt, risico op co-vergiftiginggevaar is niet niks.

Schending rechten.
De burgemeester heeft ondertussen, verwijzend naar artikel 15 van de Vlaamse Wooncode, de eigenaar gehoord, maar de huurder werd vergeten, dat is strijdig met datzelfde artikel 15 § 1 dat de burgemeester in diens schrijven zelf vermeld. In zijn besluitvorming in zijn brief aangaande de termijn, gaat burgemeester Dams opnieuw in de mist.

Competentie weer zoek.
De wet zegt inderdaad dat de burgemeester binnen de drie maand na de kennisgeving van Wonen Vlaanderen een beslissing dient te nemen, maar die drie maanden hoeven niet persé een deadline tot herstelling te zijn, de burgemeester kan  tot een jaar de tijd geven om te herstellen. Tremelo laat hier alweer in haar kaarten kijken. De burgemeester kan bijvoorbeeld binnen de drie maanden beslissen, dat de eigenaar de fouten binnen de zes maanden -maximum een jaar- moet herstellen.
--- einde update 1 15:28 12/08/2015

Na de leugens van het OCMW van Tremelo laat ook de burgemeester van Tremelo een steek vallen in hetzelfde dossier. Het gaat over een inspectie van Wonen Vlaanderen die van ambtswege, na een melding, op 9 juni 2015 in een door het OCMW van Tremelo verhuurde woning te Baal heeft plaats gevonden. Feit is dat de eigenaar Maria V., noch de verhuurder -OCMW- het pand in de wettelijke staat wensen te verhuren, er nota bene co- vergiftigingsgevaar is omdat er in de woonruimte waar een gaskachel van het type A staat opgesteld, onvoldoende verluchting is! Tremelo blijft ook met haar nieuwe secretaris, Master in de criminologie, in de boosheid volharden.

Technisch verslag.

Zodra de burgemeester het technisch verslag van Wonen Vlaanderen heeft ontvangen, moet de burgemeester een aantal stappen zetten die als volgt in het Besluit van de Vlaamse Regering BVR 06 oktober 1998 - BS 30 okt 1998   zijn opgenomen :
     - Art. 8. Onmiddellijk na ontvangst van het onderzoeksverslag en het advies van de gewestelijk ambtenaar zendt de burgemeester een afschrift naar de eigenaar en de bewoner alsmede naar de houder van het zakelijk recht.
    - 4° Alinea. Als het advies luidt dat de woning ongeschikt, onbewoonbaar of overbewoond moet worden verklaard, nodigt de burgemeester de eigenaar, de bewoner en de houder van het zakelijk recht uit om hun argumenten hetzij schriftelijk, hetzij mondeling bekend te maken. In het laatste geval wordt een proces-verbaal opgemaakt, ondertekend door de gehoorde.
   - Art. 9. De burgemeester betekent zijn beslissing aan de verzoeker, de eigenaar, de bewoner en de houder van het zakelijk recht. Hij zendt tevens een eensluidend verklaard afschrift naar de gewestelijk ambtenaar.
    - Art. 10. § 1. De verzoeker, de eigenaar, de bewoner, de houder van het zakelijk recht en de gewestelijk ambtenaar kunnen overeenkomstig artikel 15, § 3, eerste lid, en artikel 17, derde lid, van de Vlaamse Wooncode bij de minister met een gemotiveerd verzoekschrift beroep aantekenen tegen de beslissing of het stilzitten van de burgemeester.


Wanbeleid.
Dit is de vierde woning op een rij dat deze redactie bloot legt die door het OCMW van Tremelo werd verhuurd die niet voldoet aan de wettelijke voorschriften en een gevaar oplevert voor de huurder. Bezwarend is dat het OCMW als verhuurder beschikt over een "klusjesdienst" en op de hoogte is van de ernstige gebreken aan het pand in de Pastoor Caytanstraat. Deze woning, en vijf andere panden, huurde het OCMW van Tremelo in 1995 van de gewezen postbode en werkmakker van burgemeester Paul Dams. De woning in de Pastoriestraat 18 te Baal en de Sleutelbaan 96 te Begijnendijk staan leeg, zijn niet verhuurbaar, maar toch betaalt het OCMW, uiteraard met belastinggeld, de huur. Als dat geen wanbeleid is.

Artikel n° :  08/15/6082     
Geplaatst : 19:41 11/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.  
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 12 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.